Home / Életmód / A kiegyensúlyozottság első lépései: arcápolás 3+1

A kiegyensúlyozottság első lépései: arcápolás 3+1

1. TISZTÍTÁS

A bőrt naponta kétszer, reggel és este kell letisztítani, zsírtalanítani. A reggeli arctisztítás eltávolítja az éjszaka folyamán bőrre tapadó szennyeződéseket és port, az éjszakai krém maradványait és az alvás során képződött faggyút illetve verejtéket. Az esti tisztítás a nappal bőrre rakódott szennyeződéseket, faggyút, verejtéket és sminkmaradványokat tünteti el.

Mivel?
Arctisztító zselével, vagy habbal. Mindkettôt használhatjuk közvetlenül az arcra vagy vattapamacsra.
Töröljük át az egész arcot, vagy habosítsuk fel az adott készítményt.

Tipp: Az arctisztítókat minden alkalommal gondosan, bô, langyos vízzel öblítsük le.
Soha ne dörzsöljük szárazra arcbôrünket, hanem csak finoman itassuk fel róla a vizet.


2. TONIZÁLÁS

Eltávolítja az arctisztító maradványait, frissíti, tonizálja, hidratálja a bôrt és felkészíti az arcápoló krém befogadására. Beállítja a bôrt védô ideális ph értékét.

Mivel?
Alkoholos, vagy alkoholmentes tonikkal. A tonikot nedves vattapamacsra csöpögtessük a szemkörnyéket kihagyva az egész arc területét töröljük át.
Tipp: A tonikot soha ne mossuk le.


3. NAPPALI ÁPOLÁS/HIDRATÁLÁS

A bőrtípusunknak megfelelô hidratáló készítmény véd, hidratál, táplál. A legtöbb nappali krémben található UV szűrô (a nap öregítő hatásától véd) és fényvédő faktor (a nap égető sugaraitól véd, jelölése SPF15).

Mivel?
Nappali krémekkel (száraz bôrre), zselékkel (zsíros, normál bôrre) és lotionokkal (vegyes, vízhiányos bôrre).
Tipp: A jó minőségű nappali krémbôl csak kis mennyiséget vigyünk fel egyszerre, ha nem szívódik fel pár perc múlva, nem jó krémet választottunk.


4. ÉJSZAKAI ÁPOLÁS/TÁPLÁLÁS

Regenerál, táplál, hidratál, nincs benne fényvédô, és több hatóanyagot tartalmaz, mint a nappali krém.

Mivel?
Korának és bôrtípusának megfelelô éjszakai krémekkel.
Tipp: Ha felkentük az éjszakai krémet, várjunk pár percet, amíg felszívódik, mielött lefekszünk. A nyak bőrét soha ne hagyjuk ki az éjszakai bőrápolásból.


+ 1 SZEMÁPOLÁS

A szemkörnyéken a legvékonyabb a bőr, itt veszíti el a leghamarabb zsír és víztartalmát, ezért ezen a területen öregszik a leggyorsabban. Már 25 évesen is elkezdődhet a ráncosodás, hiszen nemcsak a kor, hanem az örökletes tényezôk és az egészségtelen életmód is befolyásolják a bôr szöveteinek fellazulását, petyhüdtté válását.

Mivel?
Szemránckrémmel (szárazabb szemkörnyék) vagy zselével (sminkalap illetve megelôzés) körkörös mozdulatokkal lehelet vékonyan masszírozzuk a szemkörnyéket. Bővebben

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...