Home / Életmód / A gyönyörű haj titka: placenta

A gyönyörű haj titka: placenta

Olykor a legfurcsább anyagok a legjobbak számunkra, és ez nem csak az egészségmegőrzésre, hanem a szépségápolásra is vonatkozik. Ismerkedjünk meg az egyik leghatásosabb hajszépítővel, a placentával!

 

Rengeteg furcsa anyag és szépségápolási kezelés létezik, melyek valóban eredményesek is. Ilyen például a placenta, melyről a sztárok ódákat képesek zengeni. Régebben csupán a hollywoodi csillagok használtak méhlepényből készült hajápolókat, viszont ma már mi is könnyen hozzájuthatunk placentával dúsított samponokhoz, balzsamokhoz. Elsőre talán furának tűnhetnek az ebből készített termékek, viszont hatásuk vitathatatlan.

 

 

Természetesen nem az egész méhlepényt használják, hanem annak csupán egy bizonyos enzimjét, amely többek között jótékony hatással van a haj szerkezetére. Ez egyfajta stimulánsként működik, és fokozza a sejtek oxigénfelvételét, illetve az anyagcserét és a vérkeringést is, ezáltal a szálak sokkal több tápanyaghoz képesek hozzájutni, így az csillogóvá, selymessé, egészségessé válik. Bármi gondja is legyen a tincseknek, ez az anyag nem tesz különbséget a korpás fejbőr, a hajhullás, a hajszárazság között, ezért minden problémát hatékonyan orvosol. Pozitív hatással van a faggyúműködési gondokra is – legyen az alul-illetve túlműködő-, mivel a mirigyekre hatva csupán azt a mennyiséget engedélyezi, mely az egészségesen csillogó sörényhez kell, így nem kell azon aggódnunk, hogy a túl nagy zsírréteg miatt fejbőrünk nem tud lélegezni. Ráadásul magas vitamintartalma is hozzásegít ahhoz, hogy gyönyörű sörénnyel büszkélkedhessünk.

És hogy milyen placentát használnak? Legtöbbször juhok, tehenek, bárányok méhlepényéből vonják ki a szükséges enzimet, de mostanában kezd az emberi eredetű is elterjedni a kozmetika iparban.

 

Bármilyen érdekes, bizarrabb felhasználási módja is van a placentának, méghozzá az, ha valaki étkezési célokra szerzi be. Bizony, egyre nagyobb keletje van, mivel többen állítják, remek hatással van a hangulatra, sőt, sokak szerint segít szülés után a szoptatásban is!

 

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...