Home / Életmód / A fiatalság kulcsa – mesterséges kollagén

A fiatalság kulcsa – mesterséges kollagén

Legtöbbünk  számára nem teljesen ismeretlen fogalom a kollagén kezelés, amelyet injekcióval vagy vékony lapocskák segítségével juttatnak a bőrbe. Az eredmény – ha látványos is – nem sok ideig tart, de úgy tűnik, a Rice egyetem kutatói megtalálták erre is a megoldást!

 

Bőrünk rugalmasságáért, a csontok és a porcok épségéért, sőt, jóformán az összes szövet megújulásáért a kollagén felel. Sajnos 25 év felett termelődése alábbhagy, így lassan kialakulnak a ráncok, a bőr petyhüdté válik, az izmok pedig elsorvadnak. Mind az orvosok, mind a szépségipar jelentős összegeket fektetett be arra, hogy megtalálják azt, ami a folyamatot megelőzheti, vagy visszafordíthatja. A kozmetikában és a plasztikai sebészeknél gyakran találkozhatunk kollagénnel, mellyel tartós fiatalságot ígérnek, viszont mivel ezek állati eredetűek, máshogy viselkednek és nagyobb kockázatot is rejtenek, mivel súlyos allergiás reakciót válthatnak ki. Igaz, látszatja ezeknek a kezeléseknek is van, de –főleg a kozmetikában- hatása tiszavirág életű.

Ennek úgy tűnik, vége, ugyanis a kutatók kifejlesztettek egy minden eddiginél természetesebb kollagént, mely ugyanúgy viselkedik, mint az emberi testben található, így nem lökődik ki, ráadásul a lebontó enzimek is annyi idő alatt bontják le ezt az anyagot, mint az eredetit. Ennek hála hosszan élvezhetjük üde, fiatalos külsőnket, különböző melléhatásoktól mentesen!




Mérföldkő az orvoslásban

 

Ennek az új, mesterséges kollagénnek nemcsak a szépségiparban, de az orvoslás területén is hatalmas hasznát veszik, mivel kitűnő gyógyírként szolgál reumás betegségeknél, így gyakran használják őssejtekkel való kombinációját. Ezzel segítséget nyújthatnak az idősebbek állandósult problémáira, mint például a porckopásból, illetve más ízületi bántalmakból eredő fájdalmakra. Mivel a szövetek fejlődésének lényeges katalizátora, így szinte megújítja, megfiatalítja azokat akkor is, ha már rég öregedésnek indultak. Eddig csakis pozitív visszhangja volt ennek az anyagnak, így meglehet, hogy rövid időn belül már Magyarországon is találkozhatunk majd ezzel a forradalmi eljárással és véget vethetünk a fájdalmas, illetve az esztétikai gondjainknak.

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...