Home / Életmód / A 3 legjobb módszer terhességi striák ellen

A 3 legjobb módszer terhességi striák ellen

A striák számtalan nő életét keserítik meg, és sajnos eltűntetésük nem egyszerű feladat. A drogériák polcain jó néhány termék garantálja a szép és sima bőr visszaszerzéséért folytatott hadjárat sikerességét, ám tényleges eredményt legtöbbször gépi kezelésekkel érhetünk el.

A striák a kötőszövet elszakadása miatt keletkeznek, melyek általában a hirtelen súlygyarapodás és a terhesség folyamán jönnek létre. Természetesen a legjobb, ha még idejében gondolunk a megelőzésre – tehát már a pocak növekedése előtt elkezdjük a hasunkat különböző krémekkel kenegetni-, főleg azért, mert ha valakinél egyszer már megjelentek a zavaró csíkok, akkor azokat 100 százalékosan eltűntetni már nem nagyon lehet. Azonban több módszer is van, mellyel majdnem tökéletes eredményt érhetünk el.

Mikrodermabrázió

A mikrodermaibrázós kezelés lényege, hogy a problémás területen eltávolítják a hámréteget, így megújult, egészséges réteg képződésére serkentik a bőrt. Ez az eljárás első lépése, utána juttatják be a regeneráló hatóanyagokat, a tökéletesebb hatást elérése érdekében. Egyetlen kezelés nem elég, általában 4-6 alkalmat szoktak javasolni, ami alatt fokozatosan javul a bőr állapota.

Ára: 5000-8000 Ft/alkalom

Lézeres kezelés

Ma már többféle lézeres kezeléssel lehet halványítani a striákat. Leginkább a frissen keletkezett, vörös csíkok ellen hatásosak, de a fehér színűek esetében is látványos eredményeket lehet elérni. Az eljárás lényege az, hogy a lézerrel apró sérüléseket ejtenek a bőrön, így új kollagén rostok képződését szorgalmazzák. Már egy hét után észrevehető a javulás, azonban az végső eredményért kb. egy hónap múlva lesz látható.

Ára: 10.000-15.000 Ft/alkalom

Mezoterápia

A még ki nem fehéredett striák ellen igen népszerű és hatásos kezelés a mezoterápia. Mivel a hatóanyagok nem tudnak mélyen a bőr alá maguktól bejutni, ezért mesterségesen rá kell segíteni – erre való ez a kezelés, melynek során vékony tűk segítségével befecskendezik a szükséges hatóanyagokat. (Amennyiben valaki tartana ettől, már kifejlesztették a tű nélküli mezoterápiát is, ebben az esetben elektromágneses hullám hatására lehet ezeket bejuttatni).

Ára: 15.000-20.000 Ft

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...