Home / Életmód / 5 erőteljes tanítani a természettől, hogy nagyobb önbizalmad legyen!

5 erőteljes tanítani a természettől, hogy nagyobb önbizalmad legyen!

Ha hétköznapjaink feszülten, stresszesen telnek, próbáljunk meg kijutni a természetbe. Ez kétségkívül még mindig a legnyugtatóbb környezet, ahol lelki békére, nyugalomra lelhetünk a fák lombjai alatt, a csörgedező patakocska mellet, figyelve a madarak változatos énekét.

A fák megtanítanak arra, hogy miként legyünk erősek, kitartóak, és segítenek abban is, hogy több önbizalomra tegyünk szert.

1. Álljunk egyenesen és teljesen fogadjuk el magunkat

Mindannyian egyediek vagyunk, ahogyan a természetben is minden teremtés az. Nem szabad másokhoz hasonlítani magunkat, állandóan arra gondolva, hogy ők mennyivel jobbak, mint mi vagyunk. Fogadjuk el azt, hogy van, amiben erősek vagyunk, és vannak gyenge pontjaink. Ezért vagyunk különlegesek. Talán egy fa arra vágyik, hogy más legyen? Dehogyis! Tiszteljük, fogadjuk el önmagunkat, és álljunk egyenes gerinccel, akár a fenyőfa.

2. Növesszünk stabil gyökereket

Ahhoz, hogy biztosan álljunk a talpunkon, erős gyökérzetre lesz szükség, akárcsak a fáknak. Ha ez nincsen meg, akkor könnyen kicsúszhat a lábunk alól a talaj. Meg kell találni azokat a „tápanyagforrásokat”, amelyek stabillá teszik az életünket. Ez lehet egy szoros baráti kötelék, természetjárás, bármilyen hobbi, akár egy izgalmas regény olvasása. Ha a gyökerünk erősé válik, képesek leszünk növekedni, fejlődni, elfogadni önmagunkat, ezáltal mentálisan és fizikálisan is egészségesebbek leszünk.

3. Törekedjünk az ég felé, dugjuk ki fejünket a sűrű lombok közül

Az életben nem az a fontos, hogy képesek legyünk bármit is megvalósítani, hanem, hogy kiegyensúlyozottan éljünk. A fa az ég fele nő, a lombkoronája oldali irányba is bővül, de tisztában van azzal, hogy repülni sosem fog tudni, erre nem is pazarolja az energiáit. Fontos, hogy elérhető célokat tűzzünk ki, amely mentén lépésről-lépésre haladunk előre. Ehhez pedig az kell, hogy új helyzetekben próbáljuk ki magunkat, új tapasztalatokat szerezzünk. Legyünk türelmesek, a siker nem fog egyből az ölünkbe pottyanni, kis dolgokkal kell kezdeni a változtatást, és kitartónak kell lenni.

4. Hajoljunk meg kecsesen az élet viharai előtt

Az élet olykor szörnyen nehéz tud lenni. A viharok, problémák a semmiből képesek előtörni, így jobb, ha időben felkészülünk a védekezésre. A fához hasonlóan szilárdan kell állnunk a talpunkon, de a viharnak engednünk kell, hogy bizonyos ágak odavesszenek, meghajoljanak, megtépázza őket az élet szele. A lényeg, hogy törzs ne sérüljön. A rugalmasság elengedhetetlen, hogy rátaláljunk a boldogulásunkra, arra, ami valóban örömet okoz. Egy fa nem szegül szembe a viharral, elfogadja azt, igyekszik alkalmazkodni, és bizakodik, hogy a rossz időszaknak hamarosan vége lesz.

5. Higgyünk magunkban. Az óriási tölgy egy parányi makkból lett

Az előttünk álló feladatok, megvalósításra váró tervek, projektek nehéznek tűnhetnek első ránézésre. Ne felejtsük el, hogy egy erős, magas tölgyfa is egy parányi magból vert gyökeret. Ez reménnyel tölthet el. Mindenkiben ott rejtőznek a kitartás, a bátorság, a remény magvai, csak elő kell csalogatni, had fejlődjenek.

Forrás:

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...