Home / Életmód / Újságpapír a körmökön

Újságpapír a körmökön

Próbáld ki ezt a különleges, mégis egyszerű technikát, és mindenki irigykedve fog csodaszép körmeidre lopva tekintgetni!

 

Sokszor a hagyományos körömszépítési technikák unalmasak és egyhangúak, ezért egy évben akár többször is napvilágot láthatnak új és különleges stílusok. Ilyen például az újságpapírszerű körmök, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend mind a sztárok, mind a hétköznapi emberek körében. Első ránézésre lehet, hogy bonyolultnak és aprólékosnak tűnik, viszont szerencsére nem kell nekünk kézremegve megrajzolni a betűket. Elkészítése szerencsére szinte tiszta gyerekjáték, különösebb kézügyességet nem igényel, de türelmet már annál inkább. Amennyiben van egy kis időnk, az alábbi módszerrel igazán trendi, feltűnő, mégis olcsó körmöket varázsolhatunk magunknak, nem kell hozzá más, csak egy olló, egy fekete-fehér újságpapír, alkohol (nem ivászatra), valamint egy világos és egy átlátszó körömlakk. Egyedi, látványos, mégsem hivalkodó lesz az eredmény, tehát nem csupán bulikra, hanem akár munkahelyre is bátran elkészíthetjük magunknak.

 

 

Elkészítése

Első lépésként alaposan tisztítsuk meg a körmeinket, majd vigyünk fel két réteg világos színű körömlakkot. Amíg az teljesen meg nem szárad, vegyünk elő egy fekete-fehér újságot, és válasszunk ki belőle részleteket, amit viszont szeretnénk a két kezünkön látni, majd vagdossuk ki azokat! Utána az írással lefelé tegyük rá a körmeinkre, és az előzőleg alkoholba mártott fültisztító pálcika segítségével itassuk át óvatosan a papírt. Ezt ismételjük meg az egyik kézen, és miután végeztünk, az alkohol remélhetőleg már nagyjából elpárolgott. Ha ez megtörtént, óvatosan húzzuk le a papírcetliket, és máris láthatjuk a szöveget (vagyis a tükörképét). Várjunk addig, míg a betűk megszáradnak, utána fedjük be két réteg átlátszó körömlakkal, hogy még tovább gyönyörködhessünk az eredményben!

 

 

 

Tekintse meg

kert

Miniatűr kert-kezdőknek is!

Imádom a kreatív dolgokat, főleg, ha azok ilyen egyszerűen kivitelezhetők és meseszépek. Most megmutatom nektek ...