Home / Divat / Speciális körömformák

Speciális körömformák

Stiletto és társai

Néhány évvel ezelőtt, amikor először láttunk hegyes stiletto körmöket, bizony a csodájára jártunk. Egészen addig a szögletes, a kerek, a mandula körömformákon kívül mással nemigen dolgoztunk, és ez a nagyon hosszú és látványos forma sokakat szinte megbotránkoztatott. Azóta megszoktuk, mi több, megszerettük, már csak azért is, mert kecsessé, nőiessé varázsolja viselőjét. A stiletto megjelenése után szinte folyamatosan ismerkedhettünk meg az újabb és újabb formákkal, amelyek ma már széles választékban állnak a műkörmöt kedvelők rendelkezésére. Lássuk tehát, hogy a mai kor modern nője milyen körömformákból tud szemezgetni. (Hagyományos formák: szögletes köröm. tompított szögletes, kerek, mandula.)

Modern formák:

Stiletto
Jelentése: hegyes tőr, tűsarok. Hegyes forma, oldalai fentről nézve teljesen egyenesek, egyenlő szárú háromszöget formáznak, és oldalról nézve is, a stresszpontoktól indulva a köröm hegyéig egyenes vonalat adnak. A köröm szabad szélénél a köröm középvonala és az oldalvonalak egy pontban találkoznak. A magassági pont a körömlemez felénél vagy hátsó harmadánál kissé magasabban van, hogy a körömlemezhez képest hosszú szabad szélnek stabilitást adjon

Pipe
Jelentése cső, neve a csőszerű formára utal. Alapja a hagyományos szögletes forma, azonban sokkal íveltebb, hajlítottabb. Oldalai fentről és oldalról is párhuzamosak, az oldalvonalak teljesen egyenesen futnak. A köröm vége oldalról nézve nem derékszöget zár be, hanem ferdén fut a köröm sarkától a középvonala felé. Fentről nézve a köröm vége íves, kerek, akárcsak a normál kerek formánál. A magassági pont és az ív nem a hagyományos, ívelt formát adja, hanem a magassági ponttól a köröm szabad széle felé haladva teljesen egyenesen, az oldalvonalakkal párhuzamosan fut.

Edge
Jelentése: él. Nehézségét a párhuzamos oldalak és az egyenes oldallapok adják. Oldalról nézve az oldalai vízszintesek, fentről nézve pedig egyenesek, egymással párhuzamosak. A köröm vége oldalról nézve kb. 45 fokos szöget zár be. Fentről nézve is különleges a köröm vége – a párhuzamos oldalak a köröm szabad széle felé haladva éles szögben megtörnek és egyenes oldalú háromszöget formáznak. Szemből nézve a köröm nem íves, hanem ék alakú, középen határozott töréssel. Ez a törés nemcsak a köröm alján, hanem a felületén is látható éles gerincet képez, amely a köröm középvonalánál fut végig a szabad szélen, egészen a körömágy feléig. Ennek az ék alaknak köszönhető, hogy a köröm szabad széle a felületén sem ívelt, hanem tökéletesen egyenes oldallapokat formáz alulról és a köröm felületén is. A középvonal és az oldalvonalak a szabad szél felé haladva párhuzamosak.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...