Home / Divat / Sötét elegancia-gótikus divat

Sötét elegancia-gótikus divat

Bármennyire is szeretjük a vidám, élénk színeket, ősztől nem csak az idő, de az öltözködésünk is borúsabbra, komolyabbra fordul. Viszont ez még nem jelenti azt, hogy unalmasnak kell lennie.

 

A gótikus stílusról a legtöbbeknek az elvont, hétköznapokra hordhatatlan ruházat ugrik be, pedig a divattervezők minden évben igyekeznek kissé finomítani rajta, természetesen úgy, hogy megtartja főbb stílusjegyeit, mint például a sötét színeket, a csipkét, és a csizmákat. A vámpírszerű külső idén ősszel az egyik legnagyobb trend lesz, amit mi sem mutat jobban, mint az, hogy többek között Versace, Givenchy, Valentino, valamint Alberta Ferretti is előrukkolt darkos kollekcióval.

 

Bőr szoknyák

 

A bőr hatalmas sláger lesz ősztől, főleg a bőr szoknyák! Ez a kedvelt anyag igazán beleillik a modern gótikus stílusba, akár fekete, akár vörös színben szerezzük be. Lehet ceruza, A-vonalú, de akár hosszan leomló darab is, itt-ott bőr betétekkel, mindegyik tökéletes választás. Szinte bármilyen felsőrésszel hordható, bár a legjobban fehér színű inggel,vagy sötét garbóval.

 

 

Hosszú kabátok

 

Óriási trendnek számítanak már egy ideje a hosszú kabátok, és ez idén sem lesz másként. A gótikus stílusnál a lényeg, hogy fekete színben pompázzon, bár lehetnek rajta feltűnő díszek, mint például hímzések, gombok illetve a katonai trendre jellemző jegyek. A kabát minimum a térdig érjen, de a legjobb, ha a vádli közepét súrolja. Kialakításukat illetően gyakoriak a kissé szögletes, szigorú vonalak, melyek még elegánsabbá varázsolják.

 

Csipke

 

A csipke a gótikus stílus fő jegye, így nem csoda, hogy ez is nagy számban megjelent a kifutókon. Mindegy, hogy az egész ruhadarabunk ebből az anyagból készült, vagy csak van néhány csipkés része, mi minden esetben igazán divatosak leszünk. Azonban nem muszáj, hogy a ruházatunkban jelenjen meg, hiszen hajpántok, ékszerek formájában is magunkra ölthetjük.

 

 

Hosszú csizmák

 

A hosszú csizmák azok, amik az öltözködés végén felteszik az i-re a pontot. Hordatjuk szoknyához és nadrághoz egyaránt, a lényeg, hogy minimum a térdig érjen. Amennyiben magas sarkút választunk, készüljünk fel arra, hogy minden szem ránk fog szegeződni, viszont kissé megközelíthetetlenné válunk.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...