Home / Divat / Paisley-minta: a 2012-es év tavaszi/nyári slágerei

Paisley-minta: a 2012-es év tavaszi/nyári slágerei

Meghódították a kifutókat és a butikok polcait a hippi stílust kölcsönző Paisley-minták, melyek valószínűleg az év legnépszerűbb motívuma címére pályáznak, ugyanis a divat világán kívül megkezdték úttörő hadjáratukat a lakástextilek birodalmába is.

 

Stella McCartney, Karl Lagerfeld, D&G, Jil Sander- néhány név azok közül, akiket magával ragadott ennek az elfeledett mintának a varázsa, mivel hol jobban, hol kevésbé, de beleszőtték legújabb kollekciójukba. Nekik hála szinte mindenütt ezt látni, legyen az elegáns estélyi, hétköznapi póló, vagy éppen egy bőrcipő. A lényeg, hogy meghatározza az egész megjelenést, mivel alapból egy lazább, hippisebb stílust kölcsönöz viselőjének, így némileg visszavesz az olykor merev, áthatolhatatlan jégpáncél küllemből.

 

Hogyan viseljük a Paisley-mintát?

 

Igazi tavaszias motívum, köszönhetően az indiai fenyőtoboz, valamint a kinyíló félben lévő virágoknak, melyek már önmagukban is jókedvre derítenek. Persze, csak ha jól viseljük, és nem esünk túlzásokba! Ha felsőről van szó, a legideálisabb, ha feltűnéstől mentes, visszafogott nadrággal kombináljuk, nehogy egy keleti népmesére emlékeztető külsővel riogassuk a külvilágot! Amennyiben vadabb kinézetet szeretnénk kölcsönözni maguknak, párosíthatjuk egyszínű lapszoknyával is, mely esetben válasszunk hozzá egyszerű, kényelmes szandált, topánkát.

Smink tekintetében a natúr színeket részesítsük előnyben, mind a szemhéjon, mind az ajkakon! Mivel ez az irányzat inkább a természetes vonalat képviseli, csupán leheletnyi pirosítóval és egy kis szájfénnyel dobjuk fel fáradt arcunkat, a hajunkat meg hordjuk befonva, vagy pedig hagyjuk, hogy a hosszú, hullámos tincsek leomoljanak a vállunkon.

 

Keleti motívumok a lakásban

 

A Paisley-minták eleinte kizárólag a kasmír sálakat díszítették, majd az idő folyamán szépen lelopóztak róluk, és tapadtak fel a textíliákra. Manapság nem ritka, hogy egy-egy falat hasonló motívummal tapéta borít, illetve a bútorok kárpitján is egyre többször fel-feltűnik. Természetesen itt sem szabad túlzásokba esni, hacsak a sok mintával nem szeretnénk hipnotizálni a hozzánk érkezőket! Inkább kiegészítőként funkcionáljon, nem jó, ha ez határozza meg az egész otthon stílusát, viszont mindennek a jó oldala az, hogy ugyanúgy van helye ezeknek a csodálatos mintáknak a komoly, elegáns nappalikban, mint a fiatalos, retro kialakítású gyerekszobákban.

 

 

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...