Home / Divat / Oversize divat

Oversize divat

A túlméretezett ruhadarabok elöntötték a kifutókat, sokak nagy örömére. Praktikus, kényelmes és szexis. Kell ennél több?

 

Gucci, Jil Sander, Chloe- csak pár név, akik megkímélték a női nemet attól, hogy XS-es, feszülős ruhákba bújjanak, és helyettük előtérbe helyezték a bővebb, kényelmesebb darabokat. Nem kell ahhoz testhez tapadó öltözékbe bújnunk, hogy divatosak és elegánsak legyünk, ugyanis megfelelő párosítással és kiegészítőkkel fantasztikus kinézetet kölcsönözhetnek ezek a lógó kreációk. Nem kell tehát kétségbeesnünk, ha rétegesen szeretnénk felöltözni, ugyanis az oversize darabok alá bátran felvehetünk még egy-két vékonyabb ruhát. Hogy mikben jelenik meg ez az irányzat? Nagy örömünkre mindenben: nadrágokban, felsőrészekben, pulóverekben, pelerinekben, kabátokban, stb.

 

Ne gondoljuk, hogy csakis a rohangálós napokra, illetve otthonra jók ezek a bővebb holmik, mivel tökéletes viselet lehet a munkahelyre, vagy randevúra is, ha például a felsőrészt egy divatos övvel a deréknál összehúzzuk. Nem kell így végigülni az irodában így nyolc órát, magunkat egy falatnyi ruhába préselve, levegő után kapkodva.  Igazán extrém hatást érhetünk el, ha aszimmetrikus pulóvereket választunk- ezzel az apró csavarral remekül feldobhatjuk az összhatást! Hagyjuk, hogy az egyik vállunkról lecsússzon, nem kell mindig a tökéletességre törekedni!

 

 

Hogyan viseljünk oversize ruhákat?

 

-nagyon fontos, hogy ne vislejünk egyszerre több túlméretezett darabokat, ugyanis akkor inkább zsákszerű hatást keltenénk (ez igaz a túlsúlyos nőkre is!). Vagy alulra, vagy pedig felülre mindig vegyünk fel testhezálló ruhákat, nagyobb kontrasztot teremtve ezzel.

 

-maradj távol a túl extrém és feltűnő kiegészítőktől, mivel a hangsúly az oversize elemen van. Egy finom, visszafogott fülbevaló és karkötő éppen elegendő! Ha a felsőrész a bővebb, akkor a nyaklánc nyugodtan elhagyható!

 

-nem muszáj sportosan felöltözni hozzá, ha feszülős, répafazonú farmerral és magassarkúval kombináljuk, akkor nem hogy laza, de igazán nőies és szexis viselet.

 

 

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...