Home / Divat / Nyomtatott cipők?

Nyomtatott cipők?

A technika fejlődése által rengeteg hasznos dologra tudunk szert tenni, és ma már szinte elképzelhetetlen lenne az életünk ezek nélkül. Erre a divatszakma is kezd rájönni, ugyanis nemrégiben létrehozták az első 3D-s nyomtatott lábbelit!

 

A legtöbb nőnek különleges vonzódása van a cipőkhöz, ez tény. A boltok polcai tele vannak különböző színű, méretű, kialakítású lábbelikkel, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző darabokat, természetesen nem kis összegeket hagyva a pénztárnál. Mihelyst pedig új kollekció érkezik, hatalmas vásárlási láz veszi kezdetét, így mind az eladók, mind a vevők szinte lélegzetvisszafojtva várják az újdonságokat.

 

Ezt a különös, cipők iránti rajongást kihasználva döntött úgy az amerikai Continuum tervezőpáros, hogy a ruhák után piacra dobják első, 3D-s nyomtatóval készült cipőkollekciójukat!  A szerkezet nem új keletű, hiszen készítettek már el így bútorokat, ruhákat, szerszámokat- és most már cipőket is. Az eljárás lényege az, hogy a gép speciális műanyag rétegek egymásra illesztésével képes megalkotni az előre betáplált tárgyakat. Természetesen mivel nagyon friss innovációról van szó, nem igazán nevezhetni sem a ruhákat, sem a cipőket hordhatónak, viszont elképzelhető, valamikor a jövőben csupán meg kell terveznünk a nekünk tetsző cipőt és már nyomtathatjuk is ki.

 

A Continuum cipői különböző méretben és sarokmagasságban kaphatóak, sőt, még a színüket is megválaszthatjuk! Viszont mind esztétikailag, mind kényelmileg hagynak némi kívánnivalót maguk után, de ha még így is szeretnénk egy ilyen különleges darabot, körülbelül 200 ezer forintra van szükségünk, mivel ennyit kérnek el egyetlen párért. Persze menni nem nagyon tudnánk benne, viszont elmondhatjuk, az előttünk lévő lábbeli valójában nyomtatott.

 

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...