Home / Divat / Neoviktoriánus divat: steampunk

Neoviktoriánus divat: steampunk

Napjainkban sokan megnézik a steampunk stílus képviselőit, mégis egyértelműen állítható, hogy az egyik legkifinomultabb, legelegánsabb divatirányzat – a maga különleges módján.

 

Az 1980-as években jelent meg a steampunk (gőz punk) elnevezésű stílus, mely mind a képzőművészetekben, mint a divatban megjelent. A viktoriánus Anglia és az ipari forradalom hangulatát mossa egybe, és próbálja kifinomultabbá tenni a mai öltözködési stílust. Igaz, nem mai irányzatról van szó, de a jelek azt mutatják, hogy kezd újra vissza-visszatérni, bár jelenleg inkább azok öltik magukra az egyedi csizmákat, mellényeket és kiegészítőket, akik nem akarnak uniformizálódni, és ki szeretnének vonulni a tömeggyártás köréből.

 

Jellemzői

 

A steampunk stílus jellemzőit a klasszikus gótika, valamint az ipari fétis szimbiózisa adja. A színekkel nem játszanak, inkább a föld árnyalatai kerülnek hangsúlyba, de olykor-olykor fellelhető pár rózsaszín, fehér, vagy vörös ruhadarab is. Fontos kellék a mellény, melyet az erősebb és a gyengébbik nem képviselői is bátran felvehetnek. Az uraknál kedvelt modellek a buggyosabb nadrágok, melyeket bőr csizmával kombinálnak, míg a hölgyek leginkább a hosszú, földet seprő szoknyákat preferálják. Kiegészítésképp megjelenésünket feldobhatjuk elegáns kalappal is, melyet díszíthetünk pár színes madártollal is.

 

 

 

 

 

Ékszerek

 

Azoknál, akik vonzódnak ehhez az egyedi stílushoz, ám mégse akarnak tetőtől talpig a régi időkre emlékeztető öltözetben megjelenni, általában ékszerekben mutatkozik meg a steampunk-szerelem. Legjellemzőbb kellék a fogaskerekek, régi óraművek alkotóelemei. Amennyiben kreatívak vagyunk, mi is elkészíthetjük kiegészítőinket, csak egy kis kézügyesség kell hozzá, na meg egy jó nagyító. Az ékszerek formálhatnak különböző állatokat, – főképp bogarakat-, de lényegében minden a fantáziára van bízva.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...