Home / Divat / Mit tud Nadal csoda karórája?

Mit tud Nadal csoda karórája?

Ellopták, aztán nem sokkal később meglett, de mitől olyan drága a teniszező hőn szeretett órája?

 

Nemrégiben zárult a Roland Garros, melynek megkoronázásaként Rafael Nadal játszott Novak Djokoviccsal – a győztes Nadal lett, aki azonban nemcsak ezzel az eredményével, hanem szuperdrága karórájával is bekerült a híradásokba. Történt ugyanis, hogy Nadaltól egy szállodában ellopták az egyik legkedvesebb karóráját, mely aztán később meglett, és kiderült, hogy a szállodai pultos volt az, aki eltulajdonította a 376 ezer dolláros időmérő szerkezetet.

 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi kerül ilyen sokba, egész konkrétan mintegy 88 millió forintba egy ilyen órán? Nos, “személyében” egy Richard Mille RM027 Tourbillonhoz van szerencsénk, mely jelen pillanatban a világ legalacsonyabb tömegű mechanikus karórája. A többek közt titánt, lítiumot, alumíniumot, rezet, magnéziumot és egyéb egzotikus fémeket felvonultató óra mindössze 20 grammot nyom a mérlegen, és ebből a mozgó részek alig 3,83 grammot tesznek ki. Érdekesség, hogy az óra teljesen átlátszó előlapot kapott, vagyis remek bepillantás nyílik a belül nagy buzgón mozgó szerkezeti elemekre.

 

A karóra értékét ugyancsak növeli, hogy Richard Mille mindössze 50 darabot készített a különleges órából, pedig legalább 150 példányra lett volna megrendelése. Évente egyébként mintegy 2800-2900 darab Richard Mille óra kerül forgalomba, és bizony a legolcsóbb modellért is legalább 50 ezer dollárt, vagyis mintegy 12 millió forintot kell fizetnünk.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...