Home / Divat / Öltözzön tüllbe – a balerinák után szabadon

Öltözzön tüllbe – a balerinák után szabadon

Már nem csak a balerinák és a menyasszonyok hordhatnak tüll ruhákat, ugyanis a tervezőknek hála ma már utcai viselésre is alkalmassá tették ezt a jogtalanul háttérbe szorított anyagot.

Pár éve még megnézték azokat, akik tüll szoknyában vonultak az utcán, mivel ezidáig csupán alkalmi öltözékként kaptuk elő a szekrény mélyéről, és még Carrie Bradshaw-t is csodálkozva néztük, ahogy egy balerinaszoknya szerű darabban integet New York utcáján. Persze a sorozat készítői jóval előrébb jártak mint mi, így pontosan tudták, hogy nem is olyan soká óriási trendnek fog számítani ez az anyag.

Nem csak romantikusaknak

Bár a tüll leginkább egy romantikus összeállítás alapjait képezi, ennek ellenére remekül kombinálható sportos, és vintage stílussal is, csak a megfelelő felső és cipő kell hozzá. Ha nem akarunk túlságosan hercegnősen kinézni, akkor felejtsük el a fehéret, és válasszunk más árnyalatot. Ha például kissé gótikus, vámpíros beütést akarunk, akkor feketét, de ha azt így, a nyári napsütésben túlságosan komornak és lehangolónak találnánk, akkor persze találhatunk világosabb, vidámabb árnyalatokat is: például egy délutáni kávézáshoz, vagy egy romantikus sétához nagyszerű választás lehet,ha valamilyen pasztell színben öltjük magunkra. Amire  vigyázzunk, azok az élénk, rikító árnyalatok, ugyanis a tüll anyag már magában is feltűnő és extrém, és egy ilyen színnel már túl sok lehet.

 

Hogyan hordjuk a tüllt?

Egy tüll szoknya a nyári kánikulában egy visszafogott, spagettipántos felsővel és egy kecses magassarkú, vagy balerinacipővel mutat a legjobban. Persze ha nem egy jó kislányos összeállításra vágyunk, akkor igazán jól meg lehet bolondítani például szegecses felsővel és egy bakanccsal, vagy ha sportos kedvünk van, akkor egy övvel, valamint egy egyszerű sportcipővel is remekül mutat.

Hűvösebb időben bátran vegyünk hozzá egy rövidebb fazonú blézert, vagy farmerdzsekit, és ha a lábunkat inkább elrejtenénk, akkor nyugodtan húzzunk egy színben hozzá illő leggings-et!

Kiegészítők tekintetében természetesen lehet kombinálni vele diszkrét, visszafogottabb darabokat, ám ha ellensúlyozni szeretnénk a tüll szoknyák és ruhák kislányos báját, akkor érdemes nagyobb, dominánsabb kreációkkal próbálkozni, például egy manapság divatos gallérnyakránccal!

Végül nem árt megjegyezni, hogy a tüll nem csupán egyberuháknál és szoknyáknál hódít, hanem a felsőrészeknél is! Azt azonban tudni kell, hogy nem éppen a legszellősebb anyagról van szó, így könnyen beleizzadhatunk! Valamint mindenképp figyeljünk oda arra, hogy ha nincs külön egy réteg alatta, akkor viseljünk hozzá egy topot, mivel már rég elmúltak azok az idők, amikor trendi volt, hogy az átlátszó felsőrész láttatni engedte a melltartót!

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...