Home / Divat / Kézitáskák helyett könyvek?

Kézitáskák helyett könyvek?

Számos híresség kezében látni a vörös szőnyegen világhírű klasszikusokat, mint például a Lolita-t, avagy a Mrs. Dalloway-t Virginia Woolf-tól. Vajon a táskák helyett a könyvek cipelése az új dili?

 

Azt mondják, a könyvek, az olvasás ideje leáldozóban, a divat mégsem ezt mutatja, ugyanis számos magára adó hölgy, illetve sztár kezében gyakran látni a leghíresebb regényeket, novellákat. Ez lenne tehát az új trend? Gyönyörű borítású könyvekkel a kezünkben leszünk divatosak?

 

Természetesen ez közel sincs így, nem mintha bármi bajunk lenne azzal, ha népszerűsítenénk egy-egy klasszikust. Sőt! Csakhogy itt más a helyzet, ugyanis pár tervező a fejébe vette, hogy új dizájnnal dobják fel kézitáskáikat, méghozzá híres könyveknek álcázva! De nem csupán a borítót koppintották le, hanem az egész kialakítás teljes egészében úgy néz ki, mint egy valódi könyv, főleg, ha még fogantyú sem tartozik hozzá.

 

 

Az első darabokat Olympia Le-Tan párizsi tervező alkotta meg, és azóta is óriási népszerűségnek örvendenek. Igazán intellektuális külsőt kölcsönöznek, amellett, hogy van benne némi vadság, egyediség és lázadás. Hogy mi vezette Olympia-t ehhez az ötlethez? Állítólag a két legkedvesebb hobbyját vetette össze: a táskák tervezését és az olvasást. Az első kollekciójának találó elnevezést is talált: Ne ítélj meg egy könyvet annak borítójáról! Ez mutathatja azt, hogy ne tévesszen meg senkit ez a kiegészítő, de akár a viselőjére is vonatkozhat.

 

 

Azóta nagy örömünkre több könyv-kézitáskát is alkotott, melyek igazán kelendőek. Reméljük, ezzel nemcsak a divat és a kritikusok, de az irodalom szerelmeseinek elismerését is kivívja a tervezőnő.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...