Home / Divat / Kendőt a nyakba- a legújabb férfi kiegészítő trend

Kendőt a nyakba- a legújabb férfi kiegészítő trend

A férfiak olykor igencsak mellőzve érezhetik magukat kiegészítők terén, viszont az idei év tavaszi, nyári időszakában ők is bátrabban feldobhatták öltözködésüket pár jól megválasztott, divatos nyakbavalóval. Ez most ősszel, télen sem lesz másképpen.

Valljuk be, a hagyományos irodai öltözet nem a legkényelmesebb, köszönhetően a szorosan megkötött nyakkendőknek. A divattervezők ezennel megkegyelmeztek a férfiaknak, és a leváltották ezt a kínzóeszközt jóval lazább, viszont ugyanolyan stílusos kiegészítőre, melyek igaz, szintén kendők, viszont sokkal emberbarátabbak. Széles anyag-és színválasztékuknak köszönhetően bármely alkalommal megállják a helyüket, legyen az fontosabb üzleti esemény, vagy egy baráti találkozó, a megfelelő darabbal igazán feldobható még a legegyszerűbb öltözet is.

Klasszikus, elegáns vonal

Igaz, régebben nem tartozott az elegáns viseletek közé ez a fajta kendő, de tévedés azt hinni, hogy egy nyakba kötött darab csakis laza, vagány kinézetet kölcsönözhet. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a párizsi divathéten bemutatott Hermes, Prada, vagy Yves Saint Laurent kollekció, ahol kiegészítőként gyakran láthattunk paisley-mintás, geometriai alakzatokkal teli, de egyszerű színezésű kreációkat is. Anyagválasztás tekintetében a Davis Miles preferálta selyem előkelő helyen szerepel, mely értelemszerűen inkább a letisztult, visszafogott, elegáns ruhadarabokhoz társul.

Külön jó oldala, hogy ezeket a kendőket többféleképp lehet viselni: hordató nyaknál kigombolt ingekhez laza csomóba kötve úgy, hogy a kilógó részt a felsőbe tűrjük, viszont amennyiben kevésbé elegáns kinézetre vágyunk, ing helyett válasszunk egy vékony szövet pulóvert, és ahelyett, hogy a ruha alatt elrejtenénk, hagyjuk szabadon a mellkasunk előtt lógni a kendőt!


Cowboy stílus

Jó hír, hogy nemcsak az előkelő öltözködés hívei találhatják meg a számukra megfelelőt, hanem a cowboy stílus szerelmeseinek is igencsak kedvez ez az új divat.  Tökéletesen passzol vagányabb, lazább szerelésekhez is, például egy farmer-póló párosításhoz, vagy egy bőrdzsekihez. Meglehetősen férfias, markáns személyiséget sugall, függetlenül attól, hogy divatos, színes mintákban, vagy egyszerű sötét árnyalatokban pompázik.

Az előző stílustól annyiban különbözik, hogy ebben az esetben maga a kendő kisebb, és kötés tekintetében a toroknál szorosabb csomót kell alkalmazni- viszont még a kényelem határain belül.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...