Home / Divat / Kalap és sapkadivat a hűvösebb időkre

Kalap és sapkadivat a hűvösebb időkre

Tévedés azt hinni, hogy a fejfedőknek egyszerűnek és unalmasnak kell lenniük! A divattervezők gondoskodtak arról, hogy idén ezek a darabok ne csak melegítsenek, de öltöztessenek is!

Lassan előkerülnek a sapkák és a kalapok, hogy megóvjanak minket a didergéstől. Viszont ha lehet, idén mellőzzük a megszokott, belebújós, kötött darabokat és legyünk kissé merészebbek! Hogy mi mindent kínálnak nekünk a tervezők?

Szőrme sapkák

Nem mondunk nagyot, ha kijelentjük, a szőrme lesz a vezető sláger ősszel és télen, és ez a fejfedőkre is igaz! Kitűnőek zimankós időben, amikor legszívesebben otthon, a kandalló mellett melegednénk. Választhatjuk különböző színekben és formákban, a nagy kínálat miatt mindenki biztosan megtalálhatja az egyéniségéhez illőt. Igaz, Marc Jacobs most is hozta a formáját, és egy kicsit elrugaszkodott kalapokat álmodott meg nekünk. Helena Bonham Carter valószínűleg szívesen viselné ezeket a kreációkat, viszont mi inkább maradjunk a visszafogottabb daraboknál.

 

 

Klasszikus stílus

A régi idők divatja szerelmeseinek is kedvez az idei kalapdivat, ugyanis számos klasszikus darabot is találhatunk. Az elegáns, kifinomult hölgyeknek ajánlják, akiktől távol áll a vadabb és merészebb viselet. Leginkább finom, nőies ruhákhoz, kiskosztümökhöz, illetve szövetkabátokhoz való, amelyhez párosíthatunk ugyanúgy mokaszinokat, mint tűsarkú cipőket. Az egész megjelenésünket feldobhatjuk, ha mindezt megspékeljük egy hosszú bőrkesztyűvel.

 

 

Fedora kalap

A Fedora kalapok az 1920-as években jöttek divatba, és átmeneti szünet után újra hatalmas trendnek számítanak. Igaz, régebben inkább az urak hordták, azonban egyre inkább bekúszott a nők ruhatárába is. Tévedés azt hinni, hogy a kinézetünk falusias lesz általa, hiszen megfelelő öltözékkel igazán nagyvárosias és divatos megjelenésűvé válhatunk. Díszíthetik apróbb, színes tollak, strasszok, flitterek, de az egyszerűbb darabok is igen népszerűek.

 

 

Usánka

Hol is érthetnének jobban a meleg fejfedőkhöz, mint ott, ahol, a téli mínuszok messze meghaladják a mieinket! Az oroszok nem véletlenül választották a háborúban az usánkát, hiszen olyannyira átfűt minket, hogy szinte az egész testünkön, és nem csak a fejünkön érezzük. Az elmúlt években jött újra divatba, és úgy néz ki, nem is megy ki egyhamar, ugyanis a kifutókat továbbra is uralják ezek a füleket is takaró darabok!

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...