Home / Divat / Jegygyűrű divat 2013

Jegygyűrű divat 2013

Bár az emberek általában nem az aktuális divat szerint választanak jegygyűrűt, azok mégis  úgy 2-3 évente megújulnak, és új anyag, forma, illetve színvilágot kapnak. Lássuk, milyen kreációk uralják a 2013-as jegygyűrű trendet!

 

 

Ujjlenyomatos

Bár már egy ideje próbálkoztak az ékszertervezők behozni a divatba az ujjlenyomatos gyűrűket, de csak mostanában kezdi siker koronázni próbálkozásaikat, hiszen egyre többen rendelnek ilyen díszítést. Nem is csoda, hiszen ennél egyedibbet és személyre szabottabbat elképzelni sem lehet, akár a párunk, akár a saját ujjlenyomatunkat hordjuk magunkon. Mindegy, hogy a kreáció külső, vagy belső felületén jelenik meg, minden esetben kivételes.

 

Rozé arany

Míg régebben a legnépszerűbb a sárga arany volt, addig napjainkra egyre inkább kezd kikúszni a divatból, és veszi át helyét a fehér arany, de még inkább a rozé arany. Legtöbbször e kettő különleges kombinációiból – melyek száma szinte végtelen- készítik el a gyűrűket, melyek még gyémánt nélkül is igazán mutatósak.

Szögletes

Az egyik legmegosztóbb talán a szögletes formájú jegygyűrű, hiszen a házasság, az összetartozás jelképe a vég nélküli karika. Ennek ellenére egyre többen vágynak a kissé rendhagyó gyűrűre. Lényegében ugyanazok érvényesek rá, mint a hagyományosra, bár mivel már önmagában is különleges és extrém, a túldíszítettség ebben az esetben kerülendő!

Mokume-gane

A mokume-gane technikát több száz évvel ezelőtt fejlesztették ki Japánban, eredetileg harci eszközök, leginkább szamurájkardok megedzésére. A művelet lényege abból áll, hogy többféle fémet egyesítenek, így különleges minták keletkeznek a felületen- bár ezt a mintát szabályozni nem lehet. Drága eljárás, főleg akkor, ha sok fémet elegyítenek, mivel igencsak bonyolult a különböző olvadáspontú anyagokkal egyszerre dolgozni.

Ébenfa berakás

Amennyiben fel szeretnénk dobni valamivel a karikagyűrűnket, ám árban nem szeretnénk nagyon elrugaszkodottak lenni, akkor válasszunk ébenfa berakást, amely futhat körbe végig a gyűrűn, de akár egy alakzatot is formálhat. Sötét színe miatt leginkább az urak szokták ezzel díszíteni az ékszerüket, ha nem akarnak a sima, egyszerű karikánál maradni.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...