Home / Divat / Így válaszd ki a tökéletes napszemüveget

Így válaszd ki a tökéletes napszemüveget

Tévhit, hogy télen nem kell védened a szemed a káros napsugarak ellen. A nap ugyanúgy süt, ráadásul a vakító hó fel is erősíti a sugarakat. Az már csak bónusz, hogy ilyenkor féláron, vagy még olcsóbban megveheted a napszemcsid. Most abban segítünk, hogyan válaszd ki az arcodhoz a tökéletes darabot.

Forrás: diyfashion.com
Forrás: diyfashion.com

1. Válassz az arcformádhoz! az alapszabály, hogy mindig a fejformáddal ellentétes formájú napszemüveget válassz. Ha kerek arcod és vonásaid vannak, mindenképpen szögletes, az arcodnál kicsit szélesebb darabot válassz. A kerek formák csak eltúloznák az egyébként is kerek vonásaidat.

2. A méret a lényeg! Ahhoz válaszd meg a szemüveg méretét, hogy az arcod mely részletét szeretnéd hangsúlyozni. Ha például kisebbíteni akarod az orrod, válassz nagyon nagy keretet. Ha épp hangsúlyozni szeretnéd az orrod, vagy a szád, egy kicsi keret mellett tedd le a voksod.

3. Ne túlozz! A hatalmas szemüvegek nagyon menők, de vigyázz, hogy ne legyél ufó, vagy béka. A fejed legszélesebb pontjánál ne legyen nagyobb a szemüveg sem.

4. Próbálgass! Ez a műfaj annyira nem menő, ha neten rendeled. Hacsak előtte nem választod ki egy boltban az Igazit, és rendeled meg pont ugyanazt egy internetes áruházban.

5. Figyelj a bőrszínedre! Ha nem fekete, vagy barna szemüveget választasz, mindenképpen vedd figyelembe a bőröd tónusát a választáskor. Plusz nem árt, ha végig gondolod, melyik szín passzol leginkább a ruhatáradhoz.

6. Ha elbuksz, válaszd a klasszikusat! Ha végképp úgy érzed, hogy a te arcberendezésed nem visel el semmilyen napszemüveget, segítünk. Ez nem igaz!! Egy klasszikus pilótasemüveg gyakrolatilag mindenkinek jól áll.

7. Hagyd, hogy a személyiséged túlragyogjon. A napsugarakat ne engedd be, de a ragyogó személyiséged azért engedd ki a szemcsiden, Szóval ne hagyd, hogy uralkodjon a megjelenéseden, inkább te legyél hangsúlyos, mint a napszemüveged.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...