Home / Divat / Így hord az ősz egyik divatszínét

Így hord az ősz egyik divatszínét

A piros az idei ősz egyik slágerszíne, de nem árt betartanod néhány szabályt, hogy jól is álljon ez a domináns árnyalat!

 

A piros az egyik legérdekesebb és legdinamikusabb szín a palettán, így nem csoda, hogy a nők – és a férfiak- odavannak érte, bár akadnak olyanok is, akik kissé ódzkodnak tőle. Hogy miért? Röviden azért, mert az összes közel ez az árnyalat hívja fel magára és viselőjére a figyelmet, tehát benne biztosan nem maradunk észrevétlenek. Éppen ezért ekkor jobban ügyelnünk kell megjelenésünkre, mivel ha pirosban tündöklünk, akkor az apró hibák sokkal feltűnőbbek. De nem csupán a ruházkodás során elkövetett bakik a szembeötlőbbek, hanem a bőr problémái is, így az alapozásra még nagyobb szükség van. És van egy harmadik ok, ami miatt néhányan nem kedvelik ezt a színt. Ez pedig az, hogy tudni kell, pontosan melyik árnyalat is áll jól nekünk, mert ha mellényúlunk, akkor könnyen sápadt, beteges kinézetet kölcsönzünk magunknak.

 

 

Egy kis segítség:

 

-világos szőke haj, kék, vagy zöld szem: válasszunk halvány pirosat, melyben van cseppnyi kék tónus.

-sötét barna, vagy fekete haj, sötét szem, sötétebb, vagy olíva tónusú arcszín: ebben az esetben a legjobb választás az igazi, mély, esetleg vérvörös árnyalat.

-vörös haj, bármilyen szem, aranyba hajló arcszín: számukra a narancsos árnyalatok a megfelelőek, a kékes tónusúakat inkább kerüljék.

-hamuszőke, ősz haj: lilás, esetleg kékes beütésű pirosat válasszanak.

 

Mivel kombináljuk?

 

A pirosat leggyakrabban fehérrel, vagy feketével párosítjuk, viszont ha már túlságosan is unalmasnak érezzük, bátran kísérletezgessünk! Igazán érdekes (jó értelemben vett) kinézetet varázsolhatunk magunknak, ha kombináljuk a piros különböző árnyalatait, de ha inkább vadóc külsőre vágyunk, válasszunk piros-kék, esetleg piros-zöld kombót.

Amennyiben nem szeretnénk túl sokat ebből a színből, használhatjuk kiegészítőként, esetleg egy szexi rúzsként is, de remek választás lehet egy piros pöttyökkel díszített ruha is.

 

 

Hova hordjuk?

 

Bármennyire is imádjuk a pirosat, ha domináns mértékben szeretnénk magunkra ölteni, akkor sajnos nem vehetjük fel bárhová. Tökéletes például randevúra, barátokkal való esti találkozáshoz, mozizáshoz, viszont munkába, állásinterjúra inkább redukáljuk le magunkon ezt a színt, mert ha tetőtől talpig abban domborítunk, az ellenszenvet kelthet másokban.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...