Home / Divat / Hogy a hőség elviselhető legyen – hűsítő ruhák

Hogy a hőség elviselhető legyen – hűsítő ruhák

A nagy kánikulában legszívesebben minden ruhánktól megszabadulnánk, mivel a legparányibb felsőrész, vagy nadrág is mérhetetlenül tud melegíteni. Hogy mi a megoldás?

 

A hőség ellen több módon is védekezhetünk: légkondicionálót építtethetünk be a lakásba, elmehetünk strandolni, vehetünk ventillátort, borogathatjuk magunkat hideg vízzel, stb. De az utcán sajnos ezeket nem igazán tudjuk magunkkal cipelni, ezért milyen jó is lenne egy olyan ruhadarab, amely hűteni tudná a testünket, miközben a szabadban vagyunk! Szerencsére erre nem kell sokat várni, mivel a Columbia Omni-Freeze néven hamarosan piacra dob egy olyan kollekciót, mely csupa hűsítő darabból fog állni. Igaz, már most is forgalomban vannak ilyen pólók, nadrágok, sálak, de ígéretük szerint most még nagyobb durranásra készülnek.

 

 

A ruhák működési elve igen egyszerű: az anyagba polimerből készült hűsítőbetéteket szőttek, melyek a kellemes hőmérsékletet biztosítják. Természetesen az izzadást nem akadályozzák meg, de ez nem is baj, hiszen a verejték hatására ezek a speciális gyűrűk megduzzadnak, hideg érzetet keltve a bőrön.

A terméket profi sportolókon tesztelték, akik 100%-ig meg vannak vele elégedve, mivel állításuk szerint még a legnagyobb hőségben sem hagyja átmelegedni a testet.

A Columbia azt tervezi, hogy jövőre már több ilyen ruhadarabbal állnak elő, és kollekciójukban megtalálhatóak lesznek a hűsítő pólókon kívül nadrágok, sőt, még edzőcipők is!

 

Sajnos egyelőre csakis sportruházatként lehet hozzájutni ehhez az új technológiához – mivel a Columbia csakis ezeket gyárt-, de remélhetőleg a későbbiekben több divatcég is átveszi ezt az ötletet, és előbb-utóbb a munkahelyi, illetve az utcai darabok is elviselhetővé teszik a nagy hőséget.

 

Hogy mégis mennyibe kerül most a piacon lévő Omni-Freeze póló? Az ára kb. 12000Ft-nál kezdődik, és amennyiben hinni lehet a híreknek, a 2013-as kollekció még hűsítőbb – és persze még drágább- lesz.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...