Home / Divat / Hercegnői trend: hajlánc

Hercegnői trend: hajlánc

Úgy tűnik, a hajpántok ideje lejárt, és átvették a helyüket a hajláncok.

 

 

 

Nem kell, hogy valaki hercegnő legyen, hogy viselhessen csodaszép fejdíszeket, ugyanis egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hajláncok, melyeket akár a hétköznapokban is bátran hordhatunk. Eleinte csupán a nagyobb sztárok külsejét dobták fel ezek a különleges kiegészítők – gondoljunk csak Kim Kardashian-ra, aki nagy rajongója ennek az ékszernek-, ám manapság a szinte bárki hozzájuthat egy-egy szép darabhoz.

Ez a fajta fejdísz nem ismeretlen a történelemben, ugyanis már a XV. században is előszeretettel hordták az uralkodónők, akik rendszerint valamilyen értékes drágakövekkel ellátott hajláncokat viseltek. Sajnos az évek folyamán ez a divat feledésbe merült, azonban úgy látszik, teljes gőzzel tör be újra a kiegészítők trendjébe.

Bár elsőre talán túlságosan is hivalkodónak és extrémnek tűnhet, viszont megfelelő öltözékkel igazán szép, sőt, elegáns viselet lehet. Ma még leginkább esküvőkhöz viselik, mivel csodaszép, kissé indai stílusú kinézetet kölcsönöz, viszont egyre többen hordják a hétköznapokban is.

A hajláncok közül mindenki kedvére válogathat, mivel rengeteg formában kaphatóak (bár ha valaki érez magában kellő kézügyességet, maga is elkészítheti régi nyakláncaiból), így az egészen diszkréttől, a meghökkentő és extravagánsig beszerezhetőek.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...