Home / Divat / Gallért a nyakba

Gallért a nyakba

Kiegészítőkből eddig sem volt hiány, viszont most újabb őrülettel rukkoltak elő a divattervezők,  a levehető gallérral!

 

Való igaz, néhány ruhakölteményt alapból díszítenek ízléses gallérok, mégis több, neves divattervező úgy gondolta, nem csak hébe-hóba kéne ehhez a fantasztikus elemhez nyúlnunk. Napjainkban egyre több önálló darabot találunk a boltok polcain, melyeket bármilyen alkalomra magunkra ölthetünk.

 

Eddig főként divatos nyakláncok díszítették nyakunkat, amelyek a gallérok megjelenésével lehet, hogy kissé háttérbe fognak szorulni, mivel az új kiegészítő tornádóként söpör végig a nyári/őszi trendekben. Ez egy olyan díszítőelem, mely igazán sosem ment ki a divatból, pusztán olykor-olykor mellőzve lett, most pedig újra teljes gőzzel ível fölfelé népszerűsége. Megfigyelhető, hogy majdnem minden évben van a testen egy-egy rész, ahová az aktuális trend a figyelmet összpontosítja, és úgy néz ki, idén a nyakon van a hangsúly.

 

 

Régebben a gallér meglehetősen szigorú és merev kinézetet kölcsönzött viselőjének, így az irodai dolgozók és a szorgalmas diáklányok szinte kötelező kelléke volt. Viszont ahogy a szabályok enyhültek, úgy az öltözködésen is finomítottak, ezért a nyakat egyre inkább a dekoltázst hangsúlyozó nyakláncok ékesítették.

Ahogy az lenni szokott, az elmúlt idők divatja ebben az esetben is visszatér, de sokkal szabadabb és modernebb kiadásban. Már nemcsak fehér színű, csipke gallérok vannak a piacon, így a munkán és az iskolán kívül is szívesen hordják a trend lelkes követői.

 

 

A legkülönfélébb anyag-és színválasztékban kaphatóak ezek a gallérok, melyekhez ma önálló kreációként juthatunk hozzá, nincsenek rádolgozva a ruhákra, így könnyen variálhatjuk őket. A palettán találhatunk vagány szegecses, kislányos fodros, és extra nőies, állatmintás, vagy prémes modelleket is, melyek nemcsak díszítenek, de hűvösebb időkben melegítenek is.

 

Hogy mégis kiket igézett meg ez a divat? YSL, Miu Miu, Louis Vuitton, valamint Chanel is bemutatta a kifutón legújabb kiegészítőit, melyek osztatlan sikert arattak mind a kritikusok, mind a közönség körében.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...