Home / Divat / Férfiak szoknyában – felkészültünk rá?

Férfiak szoknyában – felkészültünk rá?

Akármennyire is trendi az egyediség és a figyelemfelkeltés manapság, a szoknyában járkáló férfiak gondolata azért legtöbbünket igencsak megbotránkoztatna. Pedig nagyon úgy néz ki, egyes divattervezők erősen azon munkálkodnak, hogy divatba hozzák…

 

Eddig csak Marc Jacobs volt az, aki teljes erejével azon volt, hogy szoknyákat aggasson a férfiakra-  és persze magára. A női ruhadarabokat előszeretettel viselő divattervező több bemutatón is a közönség elé tárta elképzelését, ami igaz, a kritikusok köreiben sikert aratott, viszont a közönségnél ezt már nem lehetett elmondani. Még a skótoknál úgy-ahogy elfogadjuk a szoknyát hordó férfiakat, de a világ egyéb tájain a legtöbben arra szavaznak, ez a ruhadarab maradjon meg inkább egyedül a hölgyek számára.

 

 

Úgy néz ki, most már nemcsak Marc Jacobs az, aki szeretné elnőiesíteni az erősebbik nem képviselőit, hanem hozzácsatlakozott még a Givenchy is. Ugyanis a nemrégiben bemutatott őszi kollekciójában többször is feltűntek térdig érő, bő szoknyát viselő férfiak. És ha mindez nem lenne elég, ezeket a darabokat nőies mintákkal, leginkább csillagokkal díszített Riccardo Tisci.

 

 

Hogy milyen visszhangot keltett Givenchy bemutatója? Marc Jacobs kreációival ellentétben osztatlan sikert aratott, és nem csak a kritikusok köreiben. Egyre több férfi és nő tetszését nyerték el ezek az összeállítások, és azt mondják, akár még az utcán és a munkahelyen is megjelennének bennük. A szimpatizánsok szerint a kulcs a megfelelő kombinációban rejlik, így nem vész el a férfias megjelenés.

 

 

Hogy sikerül-e behozni ezt a mindennapi, utcai viseletbe? Vajon pár év múlva egyáltalán nem is fogunk meglepődni azon, hogy egy férfi szoknyát válogat magának az üzletben? Egyelőre nem tudni, lesz-e ennek komolyabb folytatása, mindenesetre egy stílusos üzletembert nehéz lenne elképzelni egy szoknyában- még csillagos minták nélkül is.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...