Home / Divat / Ellentmondások harmóniája

Ellentmondások harmóniája

Az ANNAEVA tervezőpáros ruhái

A selyem és a bőr találkozása, a szürke és a rózsaszín összeborulása, két különböző személyiség varázslatos közös munkája. Az ANNAEVA ruhái egyszerre modernek, elegánsak és játékosak. Nem ragadnak ki a hétköznapokból, a kreációkat viselve a hétköznapok ugyanis egyszerűen megszűnnek, és minden pillanat különleges lesz.
Az ANNAEVA tervezőpárosa, Hachbold Anna és Kárpáti Éva a KREA Művészeti Iskolában ismerkedett meg 2009-ben. Éva korábban textilmérnök szakon végzett főiskolát, Anna a Rothschild Klára Divatiskolában tanulta a szakma alapjait. A véletlen találkozásból közös márka lett. Azóta is jól kiegészítik egymást, mert bár hasonlóak az inspirációik és az érdeklődési körük, szakmai szempontból sok min denben különböznek. Diplomájukat 2010-ben szerezték meg, de már előtte sikeres bemutatót tartottak, majd friss végzősként elnyerték a magyar Fashion Awardson az Év Fiatal Divattervezője díjat. Idén pedig a nemzetközileg is elismert stílusmagazin, a Glamour jelölte őket a Women Of The Year díj legjobb divattervező kategóriájában.

Sikkes és merész

Az ANNAEVA frissessége, váratlan izgalmassága azonnal meggyőzte a szakmát és a divatkedvelő közönséget is. Tudatos koncepciójuk, miszerint olyan nőkre képzelik el a ruháikat, akik divatosan, de kényelmesen akarnak öltözködni, és nem riadnak vissza egy-két meglepő részlettől sem, kiválóan működik. A huszonéves lányok éppúgy rajonganak a kreációkért, akár az ötvenes hölgyek. Ez abból is adódik, hogy Éva és Anna között is van korkülönbség, ugyanakkor mindketten hordják a ruháikat, s képesek úgy tervezni, hogy a legkülönbözőbb karakterek is meglássák alkotásaikban a saját személyiségüket.

Finom színek és éles kontrasztok

Karakteres anyagok magabiztos nőknek, ezekből készülnek az ANNAEVA ruhák: a kényelmi szempontokat maximálisan kielégítő pamutdzsörzéből, illetve a prémium kategóriás hernyóselyem, selyemmuszlin és bőr párosításából. Ez utóbbi kezdetben extrémebb módon volt jelen, ma már a selyem mint alapanyag, a bőr mint kiegészítő jelenik meg a ruháknál. A színek közül szívesen használják a rózsaszínt és árnyalatait, bátrabban, mint mások, mert az ANNAEVA hisz abban, hogy a magyar nők szeretik és tudják viselni a színeket. Ez pedig idén nyáron minden eddiginél hangsúlyosabban jelenik meg, hiszen a pasztelltől a neonig minden divatos, ami színes.

A 20. század stílusvilága – a 21. század luxusa

Az ANNAEVA munkái gyakran megidézik az elmúlt évtizedek ikonikus elemeinek hangulatát, forma- és stílusvilágát, de mindezt olyan előremutató megoldásokkal teszik, amelyektől abszolút aktuálissá válnak a ruhák. Új, légiesen könnyed 2012-es nyári kollekciójuk azoknak a nőknek szól, akiktől nem áll távol egy kis játék, és akiktől nem idegenek a 90-es évek vidám pasztellszínei sötétebb árnyalatok ölelésében.

Tekintse meg

nap

Így válaszd ki a tökéletes napszemüveget

Tévhit, hogy télen nem kell védened a szemed a káros napsugarak ellen. A nap ugyanúgy ...