Home / Divat / Az idei táskadivat gyöngyszemei: doktor táskák

Az idei táskadivat gyöngyszemei: doktor táskák

Az idei divatbemutatók közös nevezői a doktor táskák voltak. Lehetett bármilyen stílusú is a ruha, ezt a kelléket gyakran láthattuk a modellek kezében. Vajon minek köszönhető hatalmas népszerűségük?

 

Régebben ezeket a fazonú táskákat csakis az orvosok kezében láthattuk. Akkoriban úgy gondoltuk, más esetben az ember nem hord magával egy mindent elnyelő, hatalmas divatkelléket, egyrészt, mert nehéz, másrészt, mert unalmas. Viszont ahogy a trendek jöttek-mentek, egyre nagyobb figyelmet szenteltek a doktor táskáknak, mivel igazán praktikusnak találták őket, mert rengeteg holmi elfér bennük- így csak a külsejükön kellett változtatni ezt-azt. Ez olyannyira jól sikerült, az idei divat egyik meghatározó trendjévé nőtték is ki magukat.

 

 

Napjainkban majdnem az összes divatkedvelő nő táskakollekciójában lapul egy-két ilyen darab, nem is csoda, hisz’ az egyik olyan kellék, mely amellett, hogy öltöztet, még praktikus is! Mivel hatalmas űrtartalommal rendelkezik, az összes fontos – és kevésbé fontos- dolog elfér benne. Itt nincs az, hogy az iratok mellett nincs helye a sminknek, zsebkendőnek, telefonnak és miegymásnak, mert bármennyire is kicsinek néz ki kívülről, szinte az egész életünk elfér benne. Azok, akik nem kedvelik a XXL-es, óriási táskákat, számukra ez az ideális választás! Akár egy kisebb bőröndként is funkcionálhat, ezért üzletasszonyok előszeretettel viszik magukkal külföldi utazásokhoz.

 

 

Igaz, az eredeti orvosi táskát kissé megváltoztatták, viszont alappillérei megmaradtak, mint például a klasszikus forma, a kis fogantyú, és a masszív kialakítás. Általában nem túl nagy méretűek, bár néhány divattervező megalkotta XXL-es változatát is ( pl. Louis Vuitton) is, de a legnagyobb kereslet a kisebbek iránt van.

 

 

Mivel feltűnő és domináns kellék, ha nem jól választjuk meg a ruhánkhoz, akkor az egész megjelenést beárnyékolhatja, így jól gondoljuk meg, mikor is visszük magunkkal! Alakja miatt leginkább a feszülős, répafazonú nadrágokkal és elegáns blézerrel mutat a legjobban, de a térid érő, visszafogottabb egyberuhával is divatos megjelenést kölcsönöz.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...