Home / Divat / A világ legdrágább órái

A világ legdrágább órái

Valljuk be, egy szép, elegáns óra státuszszimbólum. De vajon mennyi az az összeghatár, ami fölött már húznánk a szánkat? A következő modelleknél már biztosan…

 

 

Chopard karóra

 

Nem mondunk nagyot, ha generációk sorozatának élete megoldódna, ha megkapná azt az összeget, melyet jelenleg ez az darab ér.  A világ legdrágább órája 25 millió (!) dollárba kerül, és a 163 karátos, mesterien csiszolt gyémántjai mellett felfedezhető benne három szív alakú is, melyek egyenként több mint 10 karátosak (így összesen 210 karátos). Igaz, ez az alkotás nem a mindennapi viseletre készül,- sőt, szigorú biztonsági előírásokat követve lehet csak megtekinteni- mégis meg kell jegyezni, hogy esztétikailag nem nyerte el a luxusóra rajongók tetszését, funkciójáról már nem is beszélve, hisz’ a rengeteg gyémánt miatt gyakorlatilag alig látni az előlapot. Apró hibák ide vagy oda, azért valljuk be, elfogadnánk…

 

 

Fehérarany Hublot karóra

 

Pár hete Svájc adott otthon annak a nagyszabászú rendezvénynek, ahol bemutatták a világ legcsodálatosabb karórájáit. A minden évben megrendezésre kerülő exkluzív óra show keretein belül a nagyközönség megcsodálhatta azt a Hublot modellt, melyet jelenleg a világ második legdrágább órájaként tartanak számon. A fehérarany ékszerkülönlegességet több mint 1200 gyémánt gazdagítja, köztük hat olyan foglal helyet, melyek egyenként három karátosak. (összesen140 karát!). Hogy elkészíthessék ezt a lélegzetelállító alkotást, 17 szakember 14 hónapos munkájának köszönhető.

 

 

Patek Philippe

 

A tervező sohasem az olcsó óráiról volt híres, viszont ezzel a kreációjával még önmagát is túlszárnyalta. Remekműve váza 18 karátos arany, polikróm számlapja pedig igazán multifunkcionális, mivel 24 időzónát mutat, valamint azt, hogy éppen milyen napszak van az adott területen. Végre egy olyan modell, melyet akár hordhatnánk is, ugyanis funkcióját tekintve tökéletesen megfelelne számunkra, mivel még le is tudnánk róla olvasni a pontos időt- nem úgy, mint némely kreáció esetében.

Ára 4 millió dollár, ezzel pedig felkerült a világ legdrágább óráinak sorába, ahol rajta kívül már több Patek Philippe is trónol.

 

Tekintse meg

nap

Így válaszd ki a tökéletes napszemüveget

Tévhit, hogy télen nem kell védened a szemed a káros napsugarak ellen. A nap ugyanúgy ...