Home / Divat / A telitalpúak térhódítása a cipők birodalmában

A telitalpúak térhódítása a cipők birodalmában

Cipőboltok polcai roskadásig tele vannak az idei év nagy slágereivel, a telitalpú cipőkkel, melyek lassacskán letaszítják a kecses tűsarkúakat a trónról.

 

Mindannyian szeretjük a magas sarkú cipőkreációkat, mivel lábainkat sokkal vékonyabbnak, izmosabbnak és hosszabbnak mutatják, illetve lényegesen magabiztosabbnak és szexisebbnek érezzük magunkat egy-egy csodaszép darabtól. A tűsarkaknak viszont vannak sajnos árnyoldalai is, például hosszú távon meglehetősen kényelmetlenek, másrészt fájdalmas lábakat eredményezhetnek. A telitalpú modellek megjelenésével azonban lekerült a nők válláról ez a teher, és könnyedén, mégis nőiesen lépkedhetünk bennük.

 

Ezidáig inkább csak hétköznapi viseletre szánták, de idén több tervező is készített különleges alkalmakra- például esküvőkre- ilyen kialakítású cipőket, így már nem csak a strandon találkozhatunk velük. Attól függően, hogy hol szeretnénk hordani, találhatunk teljes egészében megemelt, illetve csak részben telitalpú változatot is- utóbbit elegánsabb eseményekre ajánlják, mert akkor megőrzi kecsességét, így igazán nőies benyomást kelthetünk vele. Anyag tekintetében a skála széles, mégis a legnépszerűbbek a parafa, a fa, valamint a fonott díszítésűek, melyeket általában vidám, élénk színekkel kombinálnak.

 

 

A legtöbb nő a kinézet mellett a kényelem miatt választja, mivel a testsúly nem koncentrálódik a talppárna elejére, hanem nagyrészt egyenletesen eloszlik.

Viszont azt be kell vallani, nem az összes darab ennyire egészséges, és komfortos, mivel most a tervezők meglehetősen szabadjára engedték a fantáziájukat, és több meghökkentő – valamint kényelmetlennek tűnő- modellekkel álltak elő, melyek viselése ugyanolyan, mintha körülbelül 10 centis sarkakon mászkálnánk, tehát ugyanoda jutottunk, ahonnan elindultunk- kényelmetlen lábbelikhez, csak ormótlanabb kiadásban…

 

 

Hogy ez a telitalpúak csillagának leáldozásához vezet? Még nem tudni, de egyelőre az biztos, hogy idén nyáron az egyik legnagyobb slágernek számítanak, bármivel és bárhová is viseljük őket!

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...