Home / Divat / A legdivatosabb védelem 2013 nyarára

A legdivatosabb védelem 2013 nyarára

Napszemüveg kisokos 2013 nyarára

Victoria Beckham éjjel is hordja, Charlie Sheenhez gyakorlatilag hozzánőtt, Karl Lagerfeld pedig valószínűleg még abban is alszik. A nyár legdivatosabb kiegészítője a stílus klasszikus, bohém, vagy éppen mesteri esszenciáját adhatja hozzá bárki megjelenéséhez alkalomtól függetlenül bármely évszakban.

Ám nyaranta plussz funkciókat is hordoz a napszemüveg. Nem csupán a bőrünket kell ugyanis védenünk a fokozott UV sugárzás káros hatásaitól, hanem a szemünket is. Erre rögtön ráérzünk, ha erős napfényre lépve hunyorogni kezdünk. És már nyúlunk is a napszemüveg után. A divatos és fontos kiegészítőknél ezen a nyáron is elsődleseges fontosságú a lencse minősége, illetve maga a fazon is.

Szín és forma

Sokan azt gondolják, hogy minél sötétebb egy napszemüveg színe, annál jobb. Ez tévedés és még csak véletlen sem függ össze az UV-védelem fokozatával. A sárga színű lencse például fokozza a képélességet és csak gyenge fényben ajánlott viselni. A barna lencse a valódi színeket emeli ki, jó kontrasztokat eredményez. A szürke lencsén át teljesen természetesnek hat a világ, zöld lencse tompítja az éles fényt. A polarizált anyaggal ellátott napszemüveglencse, amely nem ereszti át a különböző felületekről – a vízfelszínről, aszfaltról, tengerparti homokról stb. – visszaverődő, megcsillanó, vakító fényt, jelentősen megkönnyítheti az életünket például autóvezetés közben.

2013-ben is javasolt, hogy az elékpesztően széles kínálat dacára az arcformánkhoz és egyéniségünkhöz illő szemüveget válasszunk. Egy ilyen, jól megválasztott szemüveggel karakteresebbé tehetjük megjelenésünket, kihangsúlyozhatjuk arcunkat. A napszemüvegek ezen a nyáron bámulatos eklektikával kényeztetik el a divatos kiegészítőkért rajongókat. A 60-as és a 70-es évek modelljeit idéző darabokat épp úgy leemelhetjük a polcokról, mint a 80-as éveket idéző retró hangulatú kereteket.

Két lencsényi luxus mindenkinek

A legnagyobb divatházak kreatívjai idén is úgy gondolják: a napszemüveg öltöztet. Egy-egy a megfizethető luxust jelentő darabbal átalakulhat bárki. Lehet a mindig titokzatos idegen egy-egy metál díszítésekkel, vagy színátmenetes lencsékkel bíró darabbal. Lehet az ultradivatos trendszetter, aki futurisztikus kisugárzással bír az első pillantásra furcsának ható egyenes tetejű napszemüvegekkel, melyek esetében idén is még mindig kötelező paraméter a nagy méret, ám ehhez most elegáns keskeny keret társul. Lehet a hűvösen távolságtartó díva egy-egy fehér, vagy kellemes pasztell színű kerettel. Lehet a biztos befutó az évtizedek óra hódító pilóta stílusú napszemüveggel és annak számtalan variációjával. Lehet bohém és játékos egy áttetsző keretes darabbal, mely mintha csak a viselője hangulatát tükrözné, úgy változtatja árnyalatát különböző környezetben. Vagy akár lehet a végzet luxust kedvelő asszonya állatmintás keretekkel, melyek viselésekor azonban érdemes a minták tekintetében nem túlzásokban esni.

Tekintse meg

nap

Így válaszd ki a tökéletes napszemüveget

Tévhit, hogy télen nem kell védened a szemed a káros napsugarak ellen. A nap ugyanúgy ...