Home / Divat / A Daalarna bemutatta legújabb kollekcióját

A Daalarna bemutatta legújabb kollekcióját

A Daalarna 2015-ös alkalmi és esküvői ruha kollekcióját március 7-én mutatta be a Millenáris D épületében. Idén először nemcsak a meghívottak, hanem az érdeklődő közönség is megcsodálhatta Benes Anita ruháit.

Hófehér díszletek között, 34 méter hosszú kifutón vonultak végig a modellek. A bemutató első felében alkalmi és koktélruhákat, a második részben klasszikus és különleges esküvői viseletet mutatott be a tervező.
2015-ös kollekció bemutatása

Hogy fér el egy nőben a szelídség és a vadság? Hogyan lesz egy ruha kislányosan bájos és mégis csábító?

Benes Anita 2015-ös kollekciójában az ellentétek összhangját keresi. Ruhái egyszerre ártatlanok és kihívóak.

a2

A legújabb Daalarna kollekcióra igaz a mondás: „Az ellentétek vonzzák egymást!” A különböző anyagok és stílusok együttes játékát mutatja be a 2015-ös kollekció.

Lágy tapintású tüllök, selyemmuszlinok és finom csipkék találkoznak az erőteljes, karakteres makramé csipkékkel, és eldolgozatlan szélekkel, durva felületekkel. Sötét-világos kontrasztok és fényes-matt felületek váltják egymást. A csipkével fedett bőr, néhol sejtelmes, néhol igézően sokat mutató; a visszafogott vonalvezetésű, hosszú ujjú ruhák zártságát pedig ellensúlyozzák a transzparens felületek.

Az ártatlanság és a csábítás izgalmas párosítása fedezhető fel minden egyes ruhában, mely egy új, merészebb irányvonalat képvisel a Daalarna kollekciók sorában.

a4

Mi inspirálta az új kollekciót?

„Minden évben fantasztikus anyagok kerülnek a kezeim közé, melyek folyamatosan inspirálnak. Ahogy megérintem őket, egy-egy anyag textúrája teljesen el tud varázsolni és már akkor magam előtt látom az elkészült ruhát.

Idén nagy hatással volt rám a kifutókat jelenleg uraló finom erotika, mely menyasszonyi ruhákban való megvalósítása igazi kihívás és izgalmas feladat. Az igazi kérdés számomra a kollekció tervezésekor, hogy meddig lehet tágítani az esküvői ruhák határát, hol válik ketté trend és hagyomány? Mindig is szerettem feszegetni a határokat, így idén szabad utat engedtünk egy merészebb vonalnak, mely mind a formákban, mind pedig az anyagpárosításokban megmutatkozik.

Mindezek mellett az új kollekció megalkotásához hozzájárult a jelenleg oly divatos Gatsby-stílus is, a csillogó és fényűző ’20-as évek világa.

A legújabb Daalarna modellek egy új irányvonalat jelölnek ki, melyben találkozik a márkára jellemző romantikus lágyság, valamint egy újfajta, érzéki és buja nőiesség.”

a3

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...