Home / Divat / A 2012-es ősz/tél nagy slágere: szőrme

A 2012-es ősz/tél nagy slágere: szőrme

Pár éve, mintha kissé háttérbe szorult volna a szőrmeviselés, viszont idén ellepték a kifutókat ezek a darabok, és nem csak a kabátok tekintetében.

 

A szőrmék idén ősztől hatalmas divatnak fognak számítani, az állatvédők nagy bánatára. Fendi, Karl Lagerfeld-en kívül még sok más neves tervező elővette pár év kihagyás után ezt az anyagot, ami nagy hidegekben rendkívül jól jöhet. Az elegáns, mégis bohém viselet szinte egyenlő a luxussal, mivel egy-egy jó minőségű, eredeti darabért jó mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. Jó hír azonban, hogy annak ellenére, hogy a valódi szőrme az igazi sláger, azért a kifutókon és a boltokban fellelhetőek az állatbarát utánzatok is – például a Chanel és Stella McCartney kollekciójában-, így szinte bárki hozzájuthat pár csodálatos kreációhoz.

 

Eleinte csupán bundák, kabátok, vagy azok egyes részei készültek szőrméből, azonban mára már bővült a paletta, így rajtuk kívül már kesztyűkön, csizmákon, sálakon, szoknyákon, táskákon, sőt, még kalapokon is megjelenik. Természetesen nem csupán a szokásos fekete, vagy barna színben lelhetőek fel, hanem esztétikusan megszínezték őket, így már fehér, kék, zöld, lila árnyalatában is divatosak lehetünk.

 

 

Szőrme ujjak

Régebben inkább ujjatlan, szőrme mellényeket láthattunk, viszont most fordult a kocka, ugyanis idéntől az lesz a trendi, ha a mellények prémes ujjakat kapnak. Ezzel nem csak jobban melegíthetjük magunkat, hanem egészen különleges, angyalszerű kinézetet kölcsönhetünk vele. Hasonló hatást érhetünk el, ha könyök feletti, szőrméből készült kesztyűt húzunk fel egy ujjatlan felsőrészhez.

 

 

Szőrme kiegészítők

Már nem csak a ruhák, hanem a kiegészítők világában is megjelent a szőrme. Leginkább a táskák esetében lesz óriási divat – minél nagyobb felületen tartalmazza ezt az anyagot, annál jobb-, viszont külön gallérokat és kalapokat is találhatunk belőle. Ilyen öltözékkel biztosan nem fogunk majd fázni a téli mínuszokban!

 

 

Tekintse meg

nap

Így válaszd ki a tökéletes napszemüveget

Tévhit, hogy télen nem kell védened a szemed a káros napsugarak ellen. A nap ugyanúgy ...