Home / Divat / 5 dolog, amiről beszélni kell az esküvő előtt

5 dolog, amiről beszélni kell az esküvő előtt

Amikor az ember kimondja a boldogító igent, valószínűleg egy életre tervez. Egy amerikai párkapcsolati szakember, Vivian Jacobs tanácsa szerint öt beszélgetési témával, hogy az igen tényleg örökre szólhasson. 

Forrás: theknot.com
Forrás: theknot.com

1. Gyerekek

Akartok-e gyereket, ha igen, mikor? Ha valamiért nem jönne össze, szeretnétek-e örökbe fogadni? Ezek nagyon fontos kérdések, de az nem baj, ha a porontyok számában nem egyezik a véleményetek. Az első után a legtöbben úgyis kedvet kapnak a többi csemetéhez.

2. Pénz és karrier

A pénzügyi kérdésekben sem árt egyetérteni. Kinek milyen karrier tervei vannak? Hogyan kezelitek a pénzt? Minden közös, vagy külön kasszán vagytok? Egyikőtök költekezős, a másik spórolós? Persze ha nem minden egyezik, nem kell kétségbeesni, ez nem jelenti azt, hogy nem lehettek örökkön örökké boldogok. Ha külön kasszán vagytok, vagy máshogy álltok a költekezéshez, csináljatok egy közös spórolós kasszát. Ha egyikőtök rengeteget dolgozik, azt nehéz lehet a másiknak elviselni, de a hosszútávú terveitek eléréséhez érdemes lehet kompromisszumot kötni.

Forrás: theknot.com
Forrás: theknot.com

3. Vallás és normák

Most még nem biztos, hogy fontosnak tűnik, hogy a szerelmed mohamedán, de a jövőben komoly nézeteltéréshez vezethet, hogy más normarendszer szerint éltek. Ismerjétek meg egymás hitét, erkölcsi normáit, mert amikor a gyermeknevelésre kerül sor, akkor fognak igazán kibukni a problémák.

4. A viták kezelése

Fontos, hogy megértsétek egymás problémakezelési szokásait, és megállapítsátok a határokat. Van akinek belefér a kiabálás, van, akinek nem. Kössetek kompromisszumokat, és mindig próbáljátok meg szeretettel kezelni a nézeteltéréseket.

Forrás: theknot.com
Forrás: theknot.com

5. Bakancslista és kenyértörés

Mindeképpen tudnotok kell egymásról, hogy ki mit szeretne még életében elérni. Egyikőtök sokat szeretne utazni, a másik pedig otthonülős. Az elején még cukinak tarthatod, hogy a szerelmet ki sem dugja az orrát a házból, de hosszú távon úgy érezheted, visszahúz. Jobb ezekről időben beszélni. Arról is csevegjetek, hogy ki mit nem bír elviselni.

Összességében az “ellentétek vonzzák egymást” mondás csak hangzatosnak tűnik. Minél több közös van bennetek ebben az öt fontos dologban, annál boldogabb életetek lehet együtt. Persze a szerelem sok mindent legyőz, így nem árt dolgozni rajta. Ha valami elromlik, azt csak akkor szabad kidobni, ha már nem lehet megjavítani.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...