Home / Best of / Nem mindennapi találmányok mindennapi dolgokhoz

Nem mindennapi találmányok mindennapi dolgokhoz

Sok hasznos, apró tárgy van körülöttünk, melyek megkönnyítik napjainkat, mégis olykor nem ártana némi humort belecsempészni, hogy át tudjunk gördülni az élet döcögősebb területein.

 

Kezdjük rögtön a legkiállhatatlanabb napszak – azaz a reggel- legkiállhatatlanabb tartozékával – azaz az ébresztővel. Szinte nincs is olyan ember a világon, aki kedvelné az édes álmok gonosz elűzőjét, legyen az bármilyen mutatós. Ráadásul gyakorta előfordul, hogy testközelbe kerítjük a szemben lévő fallal, hogy ne zargasson többet minket. Ezért született meg azt ötlet, hogy megalkotják a menekülő ébresztőórát, mely a kívánt időpontban bekapcsol, majd kerekein nekiiramodik, nehogy kárt tudjuk benne tenni. Természetesen hogy kikapcsoljuk, kénytelenek vagyunk kikelni az ágyból, hogy megregulázhassuk, viszont mire a kezeink közé kapjuk a sípoló óraművet, már jóformán fel is ébredtünk.

 

Egy következő találmány azok életét kívánja megkönnyíteni, akik hadilábon állnak a kulcsokkal, és rendszerint hosszú perceket vesz nekik igénybe az, hogy ráleljenek a külvilágba vezető ajtó nyitjára. Ennek elkerülésére készítették el a füttyszóra válaszoló kulcstartót, mely amint meghallja a hívójelzést, máris el kezd sípolni, így csak a hangot kell követni és rögtön kitárulhat előttünk a világ.

 

 

Sokan kényesek arra, hogy munkahelyükön senki ne igyon a bögréjükből, csakis kizárólag ők. Sajnos vannak olyan kollegák, akik amint meglátnak egy finom itallal teletöltött poharat, észrevétlenül lecsapnak rá és belekortyolnak. Ennek megelőzése – vagyis az illető lebuktatása- céljából alkották meg azt a poharat, mely az oldalán lyukas. Ezt a lyukat bedugaszolhatjuk ( így nem folyik ki belőle az ital), majd a dugót egy vékony cérnával az asztalhoz, vagy egyéb nehezebb tárgyhoz rögzíthetjük, így gyorsan kiderül, hogy szemet vetett-e valaki kedvenc bögrénk tartalmára, ugyanis mihelyst felemeli azt, a dugó kiszakad belőle, a folyadék pedig gyászosan eltávozik.

 

 

Az állatvilág legfélelmetesebb egyedeit, a pókokat levadászni a falról pánikroham nélkül keveseknek sikerül. Az ő számukra találták ki azt a különleges pókfogót, mely egy hosszú rúd végén elhelyezett szilikonos szerkezetből áll. A rúdon található gomb segítségével összecsukhatjuk a szájat, és kíméletesen, a pók életét meghagyva kirakhatjuk otthonunkból a betolakodót úgy, hogy nem kerülünk közelebb hozzá.

Tekintse meg

Lányos apák

Lányos apák 10 parancsolata, mondanom se kell, hogy röhögőgörcs

1. A leány gyermek élete végéig szűz marad, akkor is, ha felnőtt korában családot alapít. ...