Home / Best of / Műszaki cikkek / Vadonatúj okostelefon vízalatti fotókhoz és videókhoz

Vadonatúj okostelefon vízalatti fotókhoz és videókhoz

Ezzel a most bejelentett smartphone-nal akár a tengerek színes élővilágát is könnyedén meg lehet örökíteni.

A okostelefonokba szerelt digitális fényképezőgép modulok tudása, illetve képminősége az elmúlt években igen komoly fejlődésen ment keresztül, így a mostanság kapható készülékekkel gyakorlatilag bármilyen fényviszonyok mellett remek fotók és videók készíthetők. De mi van akkor, ha mi a víz felszíne alá merülve szeretnénk kamerázni?

Nos, ennek sincs akadálya, hiszen a Sony által most bejelentett Xperia ZR egy olyan telefon, melyben egy 1,5 méteres vízmélységbe történő merülés sem tehet semmilyen kárt. A hivatalos IP58-as minősítést kapott készülék akár harminc percen át is képes ellenállni a víznyomásnak, ezenkívül pedig jó hír, hogy a telefon oldalán egy a fotózást alaposan megkönnyítő dedikált exponálógombot is elhelyeztek a fejlesztők.

A kereskedelmi forgalomban a második negyedévben felbukkanó újdonság előlapját egy 4,6 colos képátlóval rendelkező, 1280×720 pixeles felbontású HD érintőkijelző uralja, a kamera lelke pedig egy 13 megapixeles felbontású Exmor RS képérzékelő. Az Android 4.1 szoftveres készülék kapcsán szólnunk kell még többek közt a négymagos processzorról, a 8 GB integrált memóriáról, illetve a microSD memóriakártyás bővítési lehetőségről. A várható ár egyelőre ismeretlen.

Tekintse meg

sonos

Vezeték nélküli lejátszó – Sonos

A ZonePlayer 120 egy beépített erősítőt tartalmazó, kompakt és kényelmes vezeték nélküli lejátszó. Korszerű digitális ...