Home / Best of / Hihetetlen felbontású gigantikus plazma TV

Hihetetlen felbontású gigantikus plazma TV

Ennek a televíziós készüléknek nemcsak a mérete, hanem a felbontása is hatalmas.

 

Nem is olyan rég még leginkább csak 32-40 colos képátlójú televíziós készülékek voltak kaphatóak a piacon, aztán az utóbbi években megjelentek az 50-60, illetve még ennél is nagyobb 80-100 colos modellek. A TV-k fizikai mérete tehát jelentősen megnőtt, viszont nagyon úgy tűnik, hogy a készülékek felbontása megrekedt a Full HD, vagyis 1920×1080 pixeles szinten.

 

A Panasonic által most bejelentett vadonatúj plazmatelevízió viszont már olyan hatalmas méretű, hogy a gyártó úgy érezte, a Full HD felbontáson mindenképpen illene túl kell lépnie. Az egyelőre csak prototípus szintjén létező készülék nem kevesebb mint 145 colos képátlóval rendelkezik, de ami ennél is érdekesebb, hogy felbontása 8K, vagyis 7680×4320 pixel. A gyártó közlése szerint ez a világ első Super Hi-Vision kompatibilis televíziós készüléke.

 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy a 8K felbontást jelenleg mennyire lehet kihasználni, hiszen a manapság elérhető tartalmak leginkább csak Full HD, vagy maximum 2K, illetve 4K felbontásúak. Nos, a Panasonic az ügy érdekében szövetkezett az NHK műsorszolgáltatóval, melynek eredményeképp a londoni ötkarikás játékokról már készülnek 8K felbontású felvételek. Ezen felvételek révén pedig a Panasonic Japánban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban kívánja demózni az új technológiában rejlő lehetőségeket.

 

Tekintse meg

no

Női hiszékenység kontra férfi hiszékenység

Az örök kérdés, a megválaszolhatatlan dilemma, az abszolút rizikófaktor. Nők kontra férfiak, ezúttal a hiszékenység ...