Home / Best of / Görbicz Anita és Császár Gábor a legjobbak

Görbicz Anita és Császár Gábor a legjobbak

Véget ért a SportKlub Év Sportembere-díj szavazása

 

Megszülettek az eredmények, taroltak a kézilabdázók a SportKlub Év Sportembere-díj szavazásán. A szurkolók döntése alapján Császár Gábor válogatott kézilabdázó lett a 2012-es év legjobb férfi sportolója, a hölgyek versenyében pedig Görbicz Anita, a Győr és a válogatott kiválósága győzedelmeskedett.

A női sportolók kategóriájában a szavazás utolsó perceiben is nyílt sisakos küzdelem zajlott: a rengeteg szavazat ellenére Tomori Zsuzsanna mindössze öt vokssal maradt le válogatottbeli csapattársától és végzett így a második helyen. Az olimpián aranyat szerző, történetével sokakat inspiráló Risztov Éva állhat fel a képzeletbeli dobogó harmadik helyére. A szavazás eredményeit a SportKlub szerdai Híradójában jelentették be, a következő hetekben minden győztes megkapja a serlegét a SportKlubtól, az erről forgatott riportokat a MezTelenül című műsorban láthatják.

„Nagyon boldog vagyok, hogy én nyertem meg a SportKlub Év Sportembere-díját a férfiak között. Kiváló sportolókkal jelöltek egy kategóriába, ami még értékesebbé teszi számomra ezt a díjat. Minden ilyen jelölés megtisztelő és nem tudom eléggé megköszönni azoknak, akik hozzásegítettek az elismeréshez” – reagálta a hírre Császár Gábor. Az olimpián a válogatottal negyedik helyet szerző Császár valóban komoly konkurenciát kapott, a kategóriában a második helyet Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó szerezte meg, a harmadik pedig Báder Márton kosárlabdázó lett.

Görbicz Anita is örült, hogy a SportKlub nézői ilyen szép számban szavaztak rá. „Megtiszteltetésnek érzem, hogy nekem ítélték oda ezt a díjat. Most kezdődnek a Bajnokok ligája középdöntői, ez a díj plusz motivációt ad, hogy még keményebben küzdjek” – mondta el a Győri Audi ETO játékosa.

A csapatok versenyében is a kézilabdázókra szavaztak a legtöbben a SportKlub nézői közül: az FTC-Rail Cargo Hungaria fölényesen nyert a férfi kézilabda válogatott, valamint a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozói előtt.

A legnépszerűbb sportoló kategória a szavazók között is népszerű volt, sok szurkoló fejezte ki a véleményét a voksával. Sokáig úgy tűnt, hogy itt is egy kézilabdázó kapja a SportKlub díját, hiszen Szucsánszki Zita egy héttel ezelőtt még vezetett, az utolsó napokban azonban Jakabos Zsuzsanna úszó átvette az első helyet és győzött. A hölgyektől lemaradva Nagy László végzett a harmadik helyen.

A legemlékezetesebb mérkőzés kategóriájában a SportKlub nézői az FTC női kéziseinek KEK-elődöntőjét élvezték a legjobban. A Fradi hölgyei az emlékezetes találkozón 34-26 arányban verték el a Dinamo Volgográd csapatát. Érdekesség, hogy az első háromba kizárólag kézilabda meccseket szavaztak be a nézők.

„Örülünk, a sok szavazatnak és annak is, hogy több kategóriában is izgalmasan alakult a voksolás” – mondta Dávid Bence, a csatorna produkciós vezetője. „Az eredményekből tisztán látszik, hogy egy-egy csapatsportágnak milyen közösségépítő ereje van, és az is, hogy mekkora az érdeklődés a kézilabda eseményei iránt. Ezt az igényt a jövőben is igyekszünk kielégíteni és természetesen várjuk a nagyszerű eredményeket, hogy a nézőink jövőre újra a bőség zavarával küzdhessenek. Gratulálunk az összes nyertesnek, és minden jelöltnek. Kivétel nélkül mind remek évet zártak 2012-ben” – mondta Dávid Bence.

A SportKlub azzal a céllal alapította az Év Sportembere díjat, hogy ezzel is tisztelegjen az előző év főszereplőinek teljesítménye előtt. A kategóriák jelöltjeiről szakmai zsűri, a csatorna riporterei, szakértői döntöttek, a végső döntést azonban a közönség kezébe adták: a szurkolók január 28-a éjfélig szavazhattak kedvencükre. Kovács István már a hét elején átadta a Legnagyobb tehetségnek járó különdíját Rózsa Csilla 16 éves golfozónak.
A SPORTKLUB ÉV SPORTEMBERE-DÍJA EREDMÉNYEI:

A LEGNAGYOBB TEHETSÉG 2012

Rózsa Csilla

A LEGJOBB FÉRFI SPORTOLÓ 2012

1. Császár Gábor

2. Gyurta Dániel

3. Báder Márton

 

A LEGJOBB NŐI SPORTOLÓ 2012

1. Görbicz Anita

2. Tomori Zsuzsanna

3. Risztov Éva

 

A LEGJOBB CSAPAT 2012

1. FTC-Rail Cargo Hungaria

2. Férfi kézilabda-válogatott

3. Sapa Fehérvár AV19

 

A LEGNÉPSZERŰBB SPORTOLÓ

1. Jakabos Zsuzsanna

2. Szucsánszki Zita

3. Nagy László

 

A LEGEMLÉKEZETESEBB MÉRKŐZÉS 2012

1. FTC-Rail Cargo Hungaria– Dinamo Volgográd KEK-elődöntő 34-26

2. FTC-Győr női kézilabda bajnoki döntő második meccse

3. Szeged-Veszprém férfi kézilabda bajnoki mérkőzés

 

A győztesek a Varga Tanya Konferencia és Szabadidő Központban töltődhetnek fel a következő megmérettetésre.

Tekintse meg

no

Női hiszékenység kontra férfi hiszékenység

Az örök kérdés, a megválaszolhatatlan dilemma, az abszolút rizikófaktor. Nők kontra férfiak, ezúttal a hiszékenység ...