Home / Best of / Boldogság és a fogyás!

Boldogság és a fogyás!

A hormonháztartás rengeteg mindenért lehet felelős! Azért is hogy boldogogok és kiegyensúlyozottak vagyunk, vagy épp ellenkezőleg. Depressziónál, hízásnál, ez is állhat a háttérben!

Boldogság és a fogyás 1

Szerotonin az úgynevezett „örömhormon”. Ez a hormon lehet felelős számos betegségért, elhízásért, rossz szexuális életért, migrénért, idegrendszeri, vagy étkezési problémáért.

Szabályozza a hangulatot és az alvást.

Ha kevés inger ér bennünket, vagy egyszerűen nem élünk meg bizonyos érzéseket, dolgokat, a test szerotonin szintje lecsökken. Mivel ez egy boldogság forrás, érthető hogy számos problémát tud generálni.

Ez a probléma 60%-ban a nőket érinti.

Az elhízásnak is kitűnő meleg ágya lehet, hiszen ha rossz kedvünk van, mit csinálunk? Örömforrás után nézünk, eszünk! Ha alacsony a szerotonin szintünk, akkor erős sóvárgást érzünk a cukor iránt, mert a szervezet ezzel, vagyis az inzulinnal próbálja kompenzálni az öröm hiányát.

A jó hír hogy ezen táplálkozással és tudatos életmóddal lehet segíteni.

Boldogság és a fogyás 2

Banán

Még egy ok hogy együnk banánt. A babán magas triptofán tartalmú étel, ami hatékonyan növeli a szerotonin szintet.

Mozgás

A mozgás endorfint, szerotonint és dopamint termel. Vagyis beindulnak az örömhormonjaink. Napi 20 perces mozgással elérhetjük, hogy vidámabbak, boldogabbak, nyugodtabbak legyünk.

Boldogság és a fogyás 3

Csökkentsük a stresszt

A hosszantartó stressz befolyásolja és csökkenti a szerotonin szintet. Rohanó világunkban nehéz nem stresszelődni, de minél többet idegeskedünk annál nehezebb dolgunk lesz.

Magas triptofán tartalmú ételek

A triptofán segít a véráramon keresztül a táplálékot az agyba vinni. Ilyen ételek a banán, diófélék, hús, tofu, tojás, lencse, étcsokoládé.

Napfény

A napfény feltölt, nyugtat, szimulálja az idegrendszert.

 

Tekintse meg

Lányos apák

Lányos apák 10 parancsolata, mondanom se kell, hogy röhögőgörcs

1. A leány gyermek élete végéig szűz marad, akkor is, ha felnőtt korában családot alapít. ...