Home / Best of / Bajban a cég – eladó a repülőgép

Bajban a cég – eladó a repülőgép

A kanadai mobilgyártó igen komoly gondokkal küszködik, és minden téren racionalizálni kényszerül működését.

 

Az üzleti szférában az elmúlt években gyakorlatilag a BlackBerry volt az etalonnak számító mobiltelefon, azonban a készüléket gyártó RIM vállalat eredményei az elmúlt időkben minden várakozáson alulian alakultak. A kanadai székhelyű cég az elkövetkező időkben 30 százalékos munkaerő leépítésre készül, ami azt jelenti, hogy 5000 alkalmazott kerül utcára. A RIM éves szinten mintegy 1 milliárd dollárt kíván megspórolni és ennek hatására eladó sorba került a cég egyik repülőgépe is.

 

A Dassault Falcon 50EX típusú sugárhajtású business repülőgép eladásából mintegy 6-7 millió dolláros bevételre számít a BlackBerry gyártója. A masina belsejében bézs színű bőrfotelek, fénylő svájci fabetétek és gazdag arany díszítések találhatók, melyek garanciát jelentenek arra, hogy a fedélzeten tartózkodó kilenc személy maximális kényelemben utazhasson. Az 1999-ben készült repülőgép üzemeltetése óránként mintegy 3400 dollárba kerül, és a RIM-nek évente mintegy 2,1 millió dollárjába került a gép fenntartása.

 

A RIM ettől függetlenül nem marad saját repülőgép nélkül, hiszen a vállalat tulajdonában áll egy másik, ennél kicsit nagyobb masina is. A Dassault F900EX tizennégy személy számára biztosít maximális kényelmet és kistestvérénél hosszabb utakat is meg tud tenni. Ennek a nagyobb gépnek az éves üzemeltetése mintegy 2,2 millió dollárba kerül.

 

Tekintse meg

doki

Jóképű dokiért és cuki kutyájáért bolondul az internet

Dr. Mike és Roxy hurrikánként csapott le az internetre, mi pedig egyáltalán nem csodálkozunk ezen, ...