Home / Best of / Bajban a cég – eladó a repülőgép

Bajban a cég – eladó a repülőgép

A kanadai mobilgyártó igen komoly gondokkal küszködik, és minden téren racionalizálni kényszerül működését.

 

Az üzleti szférában az elmúlt években gyakorlatilag a BlackBerry volt az etalonnak számító mobiltelefon, azonban a készüléket gyártó RIM vállalat eredményei az elmúlt időkben minden várakozáson alulian alakultak. A kanadai székhelyű cég az elkövetkező időkben 30 százalékos munkaerő leépítésre készül, ami azt jelenti, hogy 5000 alkalmazott kerül utcára. A RIM éves szinten mintegy 1 milliárd dollárt kíván megspórolni és ennek hatására eladó sorba került a cég egyik repülőgépe is.

 

A Dassault Falcon 50EX típusú sugárhajtású business repülőgép eladásából mintegy 6-7 millió dolláros bevételre számít a BlackBerry gyártója. A masina belsejében bézs színű bőrfotelek, fénylő svájci fabetétek és gazdag arany díszítések találhatók, melyek garanciát jelentenek arra, hogy a fedélzeten tartózkodó kilenc személy maximális kényelemben utazhasson. Az 1999-ben készült repülőgép üzemeltetése óránként mintegy 3400 dollárba kerül, és a RIM-nek évente mintegy 2,1 millió dollárjába került a gép fenntartása.

 

A RIM ettől függetlenül nem marad saját repülőgép nélkül, hiszen a vállalat tulajdonában áll egy másik, ennél kicsit nagyobb masina is. A Dassault F900EX tizennégy személy számára biztosít maximális kényelmet és kistestvérénél hosszabb utakat is meg tud tenni. Ennek a nagyobb gépnek az éves üzemeltetése mintegy 2,2 millió dollárba kerül.

 

Tekintse meg

no

Női hiszékenység kontra férfi hiszékenység

Az örök kérdés, a megválaszolhatatlan dilemma, az abszolút rizikófaktor. Nők kontra férfiak, ezúttal a hiszékenység ...