Home / Best of / A világ legnagyobb LED televíziója

A világ legnagyobb LED televíziója

Az éppen aktuális futballmeccseket, de akár a hollywoodi mozikat is jobb minél nagyobb képátlójú TV-n nézni.

 

A Sharp a tavalyi esztendőben lebbentette fel a fátylat a világ eddigi legnagyobb méretű, kereskedelmi forgalomban kapható LED-es televíziójáról, a 80 colos, vagyis mintegy 203 centiméteres képátlóval rendelkező Aquos LC-80LE632U-ról. Azóta eltelt egy év és a japán gyártó most elérkezettnek látta az időt arra, hogy előrukkoljon egy még ennél is hatalmasabb TV-vel.

 

Így mostantól már a Sharp Aquos LC-90LE745U a világ legnagyobb méretű, LED háttérvilágítású LCD televíziós készüléke, melynek típusjelzéséből könnyen kikövetkeztethető, hogy ezúttal egy 90 colos, vagyis mintegy 228 centiméteres képátlójú készülékhez van szerencsénk. A felülete tehát hatalamas az új csúcsmodellnek, a vastagsága és tömege viszont meglepően alacsony. A Sharp közlése szerint az idei modell körülbelül fele olyan vastag, mint a cég 2008-as csúcs TV-je, a mérlegen pedig annak alig harmadát nyomja.

 

A Full HD felbontású 90 colos okostelevízióban 500 darab apró LED fényforrás kapott helyet, melyek révén egyrészt maximalizálni lehet a kontrasztarányt, másrészt pedig jelentősen csökkenteni lehet a fogyasztást. Az alig 150 W-ot fogyasztó és a mai elvárásoknak megfelelően természetesen 3D kompatibilis Sharp Aquos LC-90LE745U ára 11 ezer dollár, vagyis nagyjából 2,6 millió forint.

 

Tekintse meg

no

Női hiszékenység kontra férfi hiszékenység

Az örök kérdés, a megválaszolhatatlan dilemma, az abszolút rizikófaktor. Nők kontra férfiak, ezúttal a hiszékenység ...