Home / Best of / A szaxofonok legendás királya

A szaxofonok legendás királya

Ez a hangszer különlegesség hamarosan várhatóan igen komoly összeg ellenében cserél majd gazdát.

 

Az 1920-ban született és 1955-ben fiatalon elhunyt Charlie Parker korának egyik leghíresebb jazz szaxofonosa és zeneszerzője volt. A Yardbird és Bird becenéven is ismert előadóművésznek igen sokat köszönhet a zenetörténelem, hiszen például ő volt az, aki létrehozta és kifejlesztette a “bebop” nevezetű új zenei stílust. Nem mellesleg pedig Parkernek természetesen volt egy remekbe szabott hangszere is.

 

Most pontosan ez a hangszer került eladósorba. Az egykoron a neves zenész által használt szaxofon a június 8-án megrendezendő Michaan auckión kerül majd árverésre. Szakértők szerint a különleges hangszer várhatóan 30-35 ezer dolláros, vagyis átszámítva mintegy 7,2-8,4 millió forintos áron talál majd gazdára.

 

A világ legdrágább szaxofonja azonban még ennél is jóval drágább. A 2007-es thaiföldi Millionaire Expón bemutattott szuper szaxofon felületén gazdag arany és gyémánt díszítésre lehetünk figyelmesek: a mintegy 65 órányi kézi munkával készített hangszer ára 60 ezer dollár, vagyis mintegy 14,4 millió forint.

 

Tekintse meg

doki

Jóképű dokiért és cuki kutyájáért bolondul az internet

Dr. Mike és Roxy hurrikánként csapott le az internetre, mi pedig egyáltalán nem csodálkozunk ezen, ...