Home / Autó-Motor / Autó / Vadonatúj Mercedes AMG modellek

Vadonatúj Mercedes AMG modellek

A sportos Mecedesek gyártásával foglalkozó cég hamarosan jubilálni fog és ennek kapcsán számos új modellt fog piacra dobni.

 

Az AMG-t 1967-ben két korábbi Mercedes mérnök, Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher alapította a Stuttgarthoz közeli Burgstall an der Murrban. A Mercedesek felpiszkálására szakosodott manufaktúra sokáig független cégként működött, majd pedig 1999-ben 51 százalékos, 2005-ben pedig 100 százalékos tulajdonossá vált benne a Mercedes-Benz.

 

Az AMG idén ünnepli fennállásának negyvenötödik évfordulóját. Ennek méltó megünnepléseként a gyártó hamarosan nyolc vadonatúj típust fog bejelenteni, a jelenleg forgalomban lévő huszonkét modellje mellé. Azt persze egyelőre még nem tudni, hogy az AMG pontosan mely Mercedeseket veszi kezelésbe, az viszont már körvonalazódni látszik, hogy az egyik ilyen modell az A45 AMG lesz. Ennek különlegessége, hogy ez lesz az első olyan Mercedes A-Klasse, melyen ott fog figyelni az AMG embléma.

 

A Mercedes A45 AMG-ben várhatóan egy 2000 köbcentiméteres négyhengeres turbós benzinmotor teljesít majd szolgálatot, mely körülbelül 350 lóerős teljesítménnyel és 400 Nm-es nyomatékkal fog rendelkezni – a hivatalos bejelentésre várhatóan az őszi Párizsi Autókiállításon kerül majd sor.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...