Home / Autó-Motor / Szupergyors e-bike: támogatott tekerés

Szupergyors e-bike: támogatott tekerés

Egy bicikli azoknak, akik rajonganak a high-tech kütyükért és akik egy kis hajtási támogatást sem utasítanak vissza.

 

Ha jobban belegondolunk, az elmúlt évtizedekben a kerékpárok is hatalmas fejlődésen mentek keresztül, és az egykori faék egyszerűségű bringákat mára már szinte teljesen felváltották a sok-sok sebességes csoda drótszamarak. A fejlesztések azonban továbbra sem pihennek egy percig sem, melynek ékes bizonyítéka, hogy mostanság egyre több e-bike bukkan fel a piacon.

 

 

A Specialized Turbo nevezetű legújabb modell egyik legfontosabb jellemzője az igen nagy sebesség: ez a speciális szerkezet akár 45 kilométer/órás sebességgel is képes száguldani a saját erejéből. A hajtásról egy a hátsókerék agyba integrált különleges elektromos motor gondoskodik, mely 250 W-os teljesítménnyel rendelkezik és természetesen olyan szigetelést kapott, mely minden időjárási körülmény mellett lehetővé teszi a bicikli használatát.

 

Az energiaellátásról egy a vázba integrált 342 Wh kapacitású akkumulátor gondoskodik, mely a hálózatra csatlakoztatva akár 2 óra alatt teljesen feltölthető. A biciklis választhat, hogy csak maga teker, vagy igénybe veszi az elektromos hajtás segítségét, vagy pedig ő maga táplálja tekerési energiával a megfáradt akkumulátort.

 

 

A több mint háromesztendőnyi fejlesztőmunka eredményképp létrejött Specialized Turbo megállításáról nagyméretű, 180 milliméteres átmérőjú tárcsafékek gondoskodnak. Az integrált LED-világítást és fedélzeti számítógépet felvonultató különleges elektromos bicikli ára 5499 euró, vagyis átszámítva mintegy 1,65 millió forint. A forgalmazás májusban fog megkezdődni.

 

 

Tekintse meg

mer

Elektromos hajó

Egy autó inspirálta hajót mutattak be amerikába, amely két nagy cég közös munkájából ered. A ...