Home / Autó-Motor / Autó / Szépséges lett a Jaguar F-Tpye

Szépséges lett a Jaguar F-Tpye

Ilyen is ritkán fordul elő: a nagymacskás gyártó egy vadonatúj járgányt vezet be a piacra.

 

A patinás brit gyártó, mely egyébként egy ideje az indiai Tata Motors tulajdonában van, a tavaly őszi Frankfurti Autókiállításon leleplezett egy bizonyos C-X16 típusjelzésű vadonatúj fejlesztést, mely az autószalon egyik legimpozánsabb négykerekűje volt. Ahogy azt a típusjelzésből könnyen ki lehet következtetni, a C-X16 egyelőre még csak egy kísérleti projekt szüleménye, vagyis egy prototípus állapotú autó volt.

 

Ennek folyományaként a Jaguar idén tavasszal hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan egy vadonatúj típussal, a Jaguar F-Type-pal fog megjelenni a piacon. A teljes egészében alumíniumból készült karosszériát felvonultató sportkocsi hivatalos bemutatójára a hamarosan kezdődő Párizsi Autókiállításon kerül majd sor, mindenesetre az első nem hivatalos sajtófotók már ki is szivárogtak a világhálóra.

 

A Jaguar többféle nagyteljesítményű benzinmotorral kívánja hadrendbe állítani a kabrió és kupé változatban érkező új modellt, melynek első motorja várakozások szerint egy feltöltött V6-os erőforrás lesz, a maga 380 lóerős teljesítményével és 450 Nm-es nyomatékával. A C-X16-os prototípusban egy a Forma 1-es torpedókban is használt KERS-hez nagyon hasonló megoldás is helyet kapott, és ezzel vélhetően később majd a sorozatgyártásra érett modellben is találkozhatunk majd. Ennek a megoldásnak a központi eleme egy 95 lóerős és 235 Nm-es elektromotor, illetve egy 1,6 kWh-s akkumulátor pakk. Érkezik továbbá egy R típusjelzésű csúcsmodell is, melynek 5 literes V8-as motorja 510 lóerőt fog produkálni.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...