Home / Autó-Motor / Autó / Sportos terepjáró a Lamborghinitől

Sportos terepjáró a Lamborghinitől

Az olasz sportkocsi gyártó most egy számára új területre merészkedik.

 

Nyílt titok, hogy a Lamborghini hamarosan egy vadonatúj modellt fog bemutatni, mely a cég hagyományaitól eltérően nem egy szuperlapos sportkocsi, hanem egy sportos terepjáró, vagyis egy SUV (Sport Utility Vehicle). Az igazsághoz tartozik, hogy a Lamborghininek a 80-as évek végén volt már egy terepjárója, de ennek az LM002-es modellnek sokkal inkább volt köze a brutális Hummerhez, semmint a manapság oly divatos SUV-khez.

 

Lényeg a lényeg, vagyis hogy érkezőben a Lamborghini Urus, melynek első prototípusát nemrégiben egy tanulmányautó formájában prezentálta a neves olasz gyártó. A vállalatnak komoly könnyebbséget jelent, hogy nem a semmiből kell kifejlesztenie egy teljesen új típust, hiszen az Urus ugyanarra a platformra fog épülni, mint a konszernen belüli következő generációs Audi Q7, Porsche Cayenne, illetve Volkswagen Touareg.

 

A kereskedelmi forgalomban várhatóan 2016 magasságában debütáló Lamborghini Urus mozgatásáról minden valószínűség szerint az Audi egyik V8-as benzinmotorja gondoskodik majd, melynek teljesítménye egész biztosan súrolja majd a 600 lóerőt. Jól értesült források már az Urus árát is tudni vélik: a vélhetően nem túl jó terepes képességekkel rendelkező aszfaltszaggató mintegy 170 ezer euróba, vagyis nagyjából 50 millió forintba fog kerülni.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...