Home / Autó-Motor / Autó / Pár éven belül már mindenki hozzájuthat a repülő autókhoz?

Pár éven belül már mindenki hozzájuthat a repülő autókhoz?

Mit szólnál ahhoz, ha pár éven belül mindenki számára elérhetővé válhatnának ezek a szuper repülő autók? Azt hiszed lehetetlen? Talán tévedsz!

Amerikai mérnökök állítása szerint akár pár éven belül repülni fog az első repülő autó prototípusa. Nyilván mindenki nagy álma, hogy kipróbáljon egy ilyen járművet.

repcsi

A Terrafugia nevű cég szeretné a repülő járművet piacra dobni, méghozzá mindössze 8 év múlva.

Az alapkoncepció szerint az autó kétoldalt kinyitható szárnyakkal rendelkezik, amelyeket elektromos motorral szereltek fel. Mindez, és még egy csomó apró részlet elvileg lehetővé teszi majd, hogy a jármű ténylegesen repülni tudjon.

Természetesen a tervezésbe a kerekek is beletartoznak, hiszen vannak helyzetek, mint például a parkolás, amikor hasznosak. Így az autó multifunkcionálissá válik.

A motorokat 300 lóerősre tervezik, de nem csak a levegőben, a földön is igen gyors lesz – a maximális sebessége 320 km/óra lesz. A levegőben összesen 20 órát tud majd tartózkodni a jármű.

Természetesen elég borsos árat szeretnének neki a tervezők, elvileg 260 ezer amerikai dollárba fog kerülni, ami több mint 70 millió magyar forint… Azonban, aki meg tudja fizetni, biztosak vagyunk benne, hogy nem hagyja majd ki a lehetőséget, ha valóban piacra tudják dobni. Vajon milyen jogsira lesz hozzá szükség???

Tekintse meg

Lányos apák

Lányos apák 10 parancsolata, mondanom se kell, hogy röhögőgörcs

1. A leány gyermek élete végéig szűz marad, akkor is, ha felnőtt korában családot alapít. ...