Home / Autó-Motor / Autó / Láthatáron a Jaguar első terepjárója

Láthatáron a Jaguar első terepjárója

A brit prémiumgyártó hamarosan egy számára egyelőre még ismeretlen területen fog bemutatkozni.

 

Az autóiparban ma már gyakorlatilag semmin sem szabad meglepődni. Ki gondolta volna néhány évvel ezelőtt, hogy a Porsche kínálatában négyajtós limuzin is lesz, a Ferrari hibrid modelleket fog fejleszteni, vagy, hogy a Maserati terepjárókat is forgalmaz majd. Ha már a terepjáróknál tartunk, a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy az eddig leginkább csak elegáns limuzinokat és sportos kétajtós járgányokat gyártó Jaguar is meg kívánja hódítani magának ezt a szektort.

 

No persze nem arról van szó, hogy a Jaguar egy még a legkeményebb terepviszonyokat is leküzdő, gallytörő rácsos új modellt tervez. Nem, dehogyis: a Jaguar természetesen egy a mai divatirányzatnak abszolút megfelelő SUV-t, vagyis Sport Utility Vechicle modellt fog készíteni. Ez egyébként már több mint egy egyszerű pletyka, hiszen a gyártó képviselői nemrégiben hivatalosan is megerősítették, hogy foglalkoznak a gondolattal.

 

A Jaguar egyébként abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem teljesen nulláról kell kezdenie a terepjárós fejlesztéseket, hiszen házon belül ott van neki az e tekintetben igen komoly tapasztalatokkal rendelkező Land Rover. Pletykák szerint egyébként a Jaguar első SUV-ja leginkább a Range Rover Evoque-ra fog hasonlítani, de annál még alacsonyabb, vagyis kicsit még sportosabb lesz.

 

Az indiai Tata Motors által birtokolt Jaguar Land Rover az elkövetkezendő 4-5 évben számos új modellt kíván bevezetni a piacra, így a cég terveibe tulajdonképpen tökéletesen passzol egy olyan új Jaguar SUV, mely a tervek szerint értelemszerűen nem ronthatja majd le a Land Rover eladásokat. A sor tehát hamarosan folytatódik: Porsche Cayenne, Maserati Kubang, Bentley EXP 9 F, Jaguar …

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...