Home / Autó-Motor / Autó / Lamborghini Deimos: a bika újra támad

Lamborghini Deimos: a bika újra támad

Olaszországból hamarosan vadonatúj benzinpusztítók szabadulnak majd rá az utakra.

 

Viszonylag ritkán számolhatunk be olyan hírről, mely arról szól, hogy valamelyik nemes sportkocsi gyártó vadonatúj modellt vezet be a piacra. Most azonban ebben a szerencsés helyzetben vagyunk, bár az igazsághoz tartozik, hogy az alábbiakban taglalandó új modellek hivatalos bejelentése egy darabig azért még várat magára.

 

A Lamborghini nemrégiben levédette a Deimos nevet, ami arra enged következtetni, hogy az olasz cég hamarosan elő fog rukkolni egy ilyen névre keresztelt vadonatúj fejlesztéssel. Deimos a görög mitológiában a félelmet, a rettegést és a rémületet személyesíti meg, és amennyiben hihetünk a pletykáknak, ezt a nevet a Lamborghini vadonatúj SUV (Sport Utility Vehicle) modellje fogja majd büszkén magán viselni. Előzetes információk szerint a Lamborghini a hamarosan kezdődő Pekingi Autókiállításon lebbenti majd fel a fátylat a Deimos-ról, melynek a mostanság már egyre népesebb sport-luxus terepjáró mezőnyben kell majd helytállnia.

 

Ezenkívül nyílt titok, hogy az olaszok a már korosodó Gallardo-t is hamarosan le fogják cserélni. A Gallardo utódja minden valószínűség szerint Cabrera névre hallgat majd, hivatalos leleplezésére pedig valamikor 2013-ban kerül majd sor. Emlékezetes egyébként, hogy a Lamborghini tavaly adott ki új csúcssportolót, a Murcielagot-t nyugdíjaztató 700 lóerős Aventadort, melynek utódja várhatóan csak 2021-ben lát majd napvilágot.

Tekintse meg

super1

2015 Bentley Continental Supersports

A jelenlegi Bentley Continental Supersports-ot 2009-ben mutatták be a közönségnek. 2014-es évben a Bentley egy ...