Home / Autó-Motor / Autó / Kombi készül a Porsche Panamerából

Kombi készül a Porsche Panamerából

Szinte hihetetlen, de igaz: a német sportkocsi gyártó hamarosan egy kombival fog előrukkolni.

 

A Mercedes-Benz szinte sokkolta a piacot azzal, hogy még 2004-ben bemutatta az akkori E-osztály alapjaira épülő kupésított négyajtós limuzinját, a CLS-t. Akkoriban sokan úgy gondolták, hogy a CLS-nek így ebben a formában nincs túl sok értelme, az idő azonban egyértelműen a Mercedes-t igazolta, hiszen az azóta eltelt években rengeteg ilyen járgány talált gazdára világszerte, ráadásul a gyártó riválisai is sorra jöttek ki a saját hasonló modelljeikkel, így például a Porsche 2009-ben bemutatta a Panamerát.

 

A divatteremtő Mercedes ugyebár néhány hete lebbentette fel a fátylat a második generációs CLS kombi kiviteléről, a CLS Shooting Brake-ről, mely a normál CLS-hez hasonlóan a jelek szerint ugyancsak követőkre találhat. Jól értesült források szerint ugyanis a Porsche hamarosan ki fogja adni a Panamera sportkombi kivtelét, melynek eleje ugyan meg fog egyezni a normál modellével, az A-oszloptól hátrafelé viszont már más sziluettet fog felvonultatni.

 

Arról persze szó sincs, hogy a kombi Panamera egy hatalmas csomagterű igavonó lesz, az mindenesetre tényként kezelhető, hogy az új modellbe valamivel több csomagot és valamivel könnyebben pakolhatunk majd be, mint a normál kivitelű járgányba. A nagy teljesítményű benzines és hibrid erőforrásokkal szerelt Porsche Panamera kombi legkorábban 2015-ben mutatkozhat majd be – a várható árral kapcsolatban egyelőre nincsenek információink.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...