Home / Autó-Motor / Autó / Jönnek a hibrid Ferrarik

Jönnek a hibrid Ferrarik

Szentségtörés, vagy szimplán haladás a korral – elektromos motorok kerülhetnek az ágaskodó lovas sportkocsikba.

 

Mostanság egyértelműen a hibrid hajtás korát éljük: a divatteremtő Toyota Prius után szépen lassan egyre több autóba kerül ilyen megoldás, legyen szó középkategóriás családi autóról, vagy éppen méregdrága luxus terepjáróról. Ezenkívül pedig minden jel arra mutat, hogy még a legnemesebb olasz sportkocsi gyártók is kezdenek fantáziát látni az új technológiában.

 

A Ferrari 2010-ben egyszer már jelét mutatta annak, hogy komolyan érdeklődik a hibrid meghajtás, illetve a Forma 1-ben alkalmazott KERS (Kinetic Energy Recovery System) utcai autókba történő migrálása iránt, ugyanis ebben az évben a Genfi Autószalonon mutatkozott be a Vettura Laboratorio HY-KERS nevezetű tanulmányautó. Ez azonban még csak egy egyetlen példányban legyártott kocsi volt, még pedig egy egyszerűen átalakított Ferrari 599 GTB, melyben egy 100 lóerős elektromotor támogatta a 620 lóerős benzinmotort.

 

Most viszont már hivatalos formában is megerősítést nyert, hogy az olasz gyártó hamarosan sorozatgyártású utcai sportkocsikat is fel fog vértezni hibrid meghajtással. A Ferrari első embere az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az új megoldás alkalmazásával a mai kor elvárásainak megfelelően a Ferrarik is jobban óvhatják a könyezetet és hozzásegíthetik a gyártót ahhoz, hogy csökkentse termékei CO2 kibocsátási szintjét.

 

Az első hibrid Ferrari minden valószínűség szerint a Ferrari Enzo hamarosan érkező utódja lesz, melyben egy V12-es motor társaságát élvezi majd az elektromos hajtás. A Ferrari főnök ezenkívül elárulta, hogy a jövőben akár hathengeres benzinmotorral szerelt hibridek is érkezhetnek, sőt az is elképzelhető, hogy egyszer majd az összes Ferrariban hibrid hajtás lesz.

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...