Home / Autó-Motor / Autó / Jön az új baby Ferrari

Jön az új baby Ferrari

Az ágaskodó lovas olasz sportkocsi gyártó hamarosan le fogja cserélni egyik legnépszerűbb modelljét.

 

A Ferrari a 2008-as Párizsi Autószalonon leplezte le jelenlegi kínálatának legegyszerűbb és egyben legolcsóbb tagját, a Californiát. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a Ferrari abszolút jó lóra tett, amikor egy ilyen, a korábbiaknál úgymond barátságosabb sportkocsival rukkolt elő, hiszen a nemcsak a sportpályákon, hanem a közutakon is remekül használható Californiából igen komoly mennyiséget sikerült eladnia.

 

A Ferrari California most még csak négy esztendős és jövőre is csak öt éves lesz, mindenesetre jól értesült források tudni vélik, hogy a Ferrari már 2013-ban le fogja cserélni a baby Ferrarit. A California utódjában várhatóan továbbra is elöl lesz a V8-as motor, azonban a jelenleg használatos 4,3 literes szívó erőforrás át fogja adni a helyét egy jelentősen kisebb lökettérfogatú és már turbós egységnek.

 

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a kis Ferrariba is be fog kerülni a nagyobb modellekben debütáló és a Forma 1-ből érkezett KERS technológia, mely elektromotorok és akkumulátorok révén rövid ideig extra teljesítményt biztosít majd a sofőrnek. Ha minden jól megy, akkor a járgány összteljesítménye elérheti akár a 600 lóerőt is. Az összecsukható keménytető, illetve a 2+2 üléses kivitel előreláthatólag változatlan marad.

 

Tekintse meg

berhaz

A budapesti bérházak a legstrapabíróbbak

Budapest történelmi hangulatú utcái világi szinten híresek, rengetegen jönnek megcsodálni őket. Már túléltek két világháborút ...